Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: csak döntetlennel kezdett a címvédő – KÖRKÉP

A hétvégén kezdetét vette a holland bajnokság (Eredivisie) 2023-2024-es idénye, a nyitófordulóban mind a négy helyi nagy csapat pályára lépett…

(Photo by Peter Lous/BSR Agency/Getty Images)

A tavalyi második helyezett PSV Eindhoven magabiztos, 2-0-s hazai győzelemmel kezdte szereplését az Utrecht ellen. A vendéglátók a mérkőzés nagy részében aktívabbak voltak, a vezetést az első játékrész hajrájában szerezték meg az új igazolás Noa Lang jóvoltából. A második játékrészben bár a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, a végjátékhoz közeledve a csereként beálló Yorbe Vertessen egy újabb góllal bebiztosította a PSV sikerét.

PSV Eindhoven – Utrecht 2-0 (1-0)
Gólszerzők: N. Lang (45+2.), Vertessen (77.), ill.

Bár az első gólt az ellenfél szerezte, az AFC Ajax a végére esélyhez méltóan 4-1-re diadalmaskodott az újonc Heracles ellenében. A vendégek az első félidő ráadásában a német Mario Engels jóvoltából sokkolták az amszterdamiakat, akik viszoont néhány perccel később egalizálni tudtak a német másodosztályból igazolt horvát hátvéd, Jakov Medic révén. A második félidőben az Ajax fölénye nagy nehezen góllá érett, de a második gólt Mohammed Kudus csak negyedórával a vége előtt szerezte, majd a finisben Steven Bergwijn duplázott, második gólját tizenegyesből szerezve.

AFC Ajax – Heracles 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Medic (45+8.), Kudus (75.), Bergwijn (85., 90+6. – a másodikat büntetőből), ill. Engels (45+5.)

Nem hibázott az AZ Alkmaar sem, amely gyakorlatilag végig vezetve nyert 5-1-re a Go Ahead Eagles ellen. Az AZ semmit nem bízott a véletlenre, Jordy Clasie már a negyedik percben előnyhöz juttatta az övéit, majd az első negyedóra végén a görög gólfelelős, Vangelis Pavlidis is betalált. A szünet után a tehetséges Ruben van Bommel szerezte csapata harmadik gólját, melyet követően ugyan szépített a GAE, a végén Dani de Wit tizenegyese után még Mayckel Lahdo is betalált.

AZ Alkmaar – Go Ahead Eagles 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Clasie (4.), Pavlidis (15.), R. van Bommel (51.), D. de Wit (87. – büntetőből), Lahdo (90+2.), ill. Rommens (66.)

A három nagyágyú sikerével ellentétben a címvédő Feyenoord botlott a rajton és odahaza csak gól néküli döntetlent játszott a Fortuna Sittard ellen. Arne Slot csapata a 25. perctől tíz emberrel játszott Bart Nieuwkoop korai kiállítása miatt. A rotterdamiak hiába igyekeztek, tíz emberrel képtelenek voltak eredményesek lenni, de még így is közelebb álltak a győzelemhez ellenfelüknél.

Feyenoord – Fortuna Sittard 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: Nieuwkoop (25.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore