Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: a Sepsi továbbjutott, magyar légiósok csapatai búcsúztak

Az Európa-konferencialiga-selejtező 3. fordulójában csütörtök este a két magyar csapat mellett magyar légiósok csapatai is pályára léptek…

A székelyföldi Sepsi OSK a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben harcolta ki a továbbjutást a kazah Aktobe 1-0-s legyőzésével. A háromszéki gárda javára a mindent eldöntő találatot Paun vitte be egy fejesből a második félidő derekánál. A sepsiszentgyörgyiek magyar légiósa, Varga Roland csereként lépett pályára a 80. percben, ezúttal azonban – az előző három mérkőzéssel ellentétben – nem tudott betalálni. A Sepsi a főtáblára kerülésért a norvég Bodö/Glimt csapatával mérkőzhet meg.

A további magyar légiósok csapatai viszont búcsúztak a további küzdelmektől. A legrosszabbul Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia Nicosia járt, amely az egygólos hazai győzelem után a dán Midtjylland elleni visszavágón a 25. perctől emberhátrányban játszva 5-1-re kikapott. A magyar válogatott hátvédje végig játszotta a találkozót.

A szintén ciprusi AEK Larnaca a hazai 1-1 után 1-0-s vereséget szenvedett a Maccabi Tel Avivtól, így ugyancsak kiesett. Gyurcsó Ádám végig a pályán töltötte a visszavágót.

A papírformának megfelelően a török Besiktas kettős győzelemmel búcsúztatta az azeri Neftci Bakut. Az első félidő után még vezető, ám 2-1-es vereséget szenvedő azeriek soraiban a közelmúltban szerződtetett Tamás Márk végig játszotta a 90 percet.

A magyar érdekeltségű csapatok eredményei:

Aktobe – Sepsi OSK 0-1
Továbbjutott: a Sepsi OSK 2-1-es összesítéssel

Midtjylland – Omonia Nicosia 5-1
Továbbjutott: a Midtjylland 5-2-es összesítéssel

Maccabi Tel Aviv – AEK Larnaca 1-0
Továbbjutott: a Maccabi Tel Aviv 2-1-es összesítéssel

Besiktas – Neftci Baku 2-1
Továbbjutott: a Besiktas 5-2-es összesítéssel