Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt az olasz labdarúgás legendás edzője

86 éves korában elhunyt az olasz labdarúgás történetének ikonikus edzője, akiről a legnagyobbak is elismerően beszéltek…

(Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Az olasz sajtó egybehangzó beszámolói szerint 86 éves korában elhunyt az olasz labdarúgás ikoniks edzője, Carlo Mazzone.

Az egykori hátvéd 1968 és 2006 között több mint 1000 profi mérkőzésen ült a kispadon, amely a legtöbb az olasz labdarúgás történetében. A különböző nemzetközi sorozatokkal és együtt 1278 mérkőzésen irányított, a Serie A-ban 792 meccse volt edzőként. Pályafutása nagy részében kisebb csapatokat vezényelt, de a Serie A-ban is előszerettel vállalt munkát. Mazzone nevéhez fűződött az Ascoli történetének első, 1974-es feljutása, melyet a harmadik vonaltól vezetett a legmagasabb osztályig.

Továbbá 1993 és 1996 között az AS Roma edzője volt, ahol ő szilárdította meg a fiatal Francesco Totti helyét az első csapatnál.

Mazzone 2000-tól 2003-ig a Brescia edzője volt, ahol ő próbálta ki először mélységi irányítóként az ifjú Andrea Pirlót, és a játékosa volt Roberto Baggio és Pep Guardiola, akik később mindketten elárulták, hogy sokat köszönhetnek neki.

Éppen a Bresciát irányította, amikor egy felfokozott hangulatú, Atalanta elleni rangadó közben az őt folyamatosan pocskondiázó szurkolókhoz rohant, miután csapata kétgólos hátrányból kiegyenlített.

Legjobb bajnoki eredményét a Fiorentinával elért harmadik helyezés jelentette, míg a Bolognával UEFA Intertotó-kupát nyert 1998-ban. Ezen kívül vezette többek közt a Catanzaro, a Lecce, a Napoli, a Cagliari vagy a Perugia csapatát.

Nyugodjon békében.