Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: eladta török védőjét Szaúd-Arábiába az Atalanta! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy értékesítette török védőjét, Merih Demiralt, aki az Al-Ahli csapatában folytatja pályafutását.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az Atalanta együttese a mai nap folymán bejelentette, hogy eladta Merih Demiralt az Al-Ahli csapatának. A török játékos értékesítése nem volt meglepő, hiszen hosszú ideje pletykálták, hogy Demiral nem jött ki jól Gian Piero Gasperinivel, ami miatt egyre kevesebb lehetőséget kapott az edzőtől. A források szerint a 25 éves játékosért 20 millió eurót kapott a bergamói klub az Al-Ahlitól, de ez különböző bónuszok teljesülése esetén még tovább növekedhet. A szaúdi klub bejelentése alapján Demiral 3 évre, azaz 2026 nyaráig kötelezte el magát új csapatánál.

Merih Demiral 2019 januárjában került a Serie A vérkeringésébe, ahol a Sassuolo, a Juventus és az Atalanta csapatában is megfordult. A török összességében 2 szezont húzott le az Atalanta együttesében, ez idő alatt 70 mérkőzésen 3 gólig és 3 gólpasszig jutott.

Az Al-Ahli Demiral megszerzésével még tovább növelte az idén nyáron Európából elszipkázott játékosok listáját, hiszen korábban csatlakozott már a kerethez Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessié, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez és Roberto Firmino is.