Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiharcolta a győzelmet a Barcelona a Cádiz ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójában a Barcelona lejátszotta első hazai mérkőzését “ideiglenes otthonában” a Cádiz ellenében.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Az első játékrészben megvolt mindkét csapatnak a lehetősége a gólszerzése, de végül 0-0-ás döntetlennel mehettek szünetre az együttesek, amiben Ledesma kapusnak óriási szerepe volt. A félidő derekán Lewandowski kapott remek labdát, de a lengyel csatár nem tudta már rendesen irányítani fejesét, így Ledesma kezei között landolt a labda. A 29. percben Lamine Yamalhoz került nagy szerencsével a labda, és a 16 éves szélső remekül rúgta meg a labdát ziccerben, azonban Ledesma óriási bravúrral hárítani tudta a lövést. A 34. minutumban Koundé indult be mélységből és kiváló labdát tekert elé Gündogan, amibe még beletudott piszkálni a francia védő, de Ledesma ezt is hárítani tudta egy remek reflex mozdulattal. A 35. percben Baldé hibázott, Roger Martí a félpályánál elszedte tőle a labdát, amivel egészen a kapuig futott, viszont Ter Stegen eszén nem tudott túljárni, a német hálóőr hatalmasat védett.

A második félidőben végig a Cádiz kapuja előtt folyt a játék és végül sikerült is kiküzdenie a katalánoknak a győzelmet a hajrában. A vendégeknek is megvolt az esélye a gólszerzésre, az 52. percben Ruben Alcaraz érkezett remekül egy keresztbe rúgott labdára, de jócskán mellé lőtt. Az 54. minutumban Gavi csúsztatott egy szögletet követően, ami lejött a kapufáról. A 63. percben Chris Ramos verte meg könnyedén Christensent, majd éles szögből eresztett meg egy bombát, ami éppen csak, de elkerülte Ter Stegen kapuját. A 80. percben Ez Abdé csinálta meg magának a lövőhelyzetet, majd erőből célba vette a rövidet, azonban Ledesma bravúrral védeni tudta. A 82. percben viszont már a vendégek kapusa sem tudott mit tenni, Gündogan és Pedri játszottak össze kiválóan, majd utóbbi becsúszva Ledesma lábai mellett a kapuba pöckölte a labdát (1-0). A hosszabbítás 4. percében Lewandowski csúsztatott le egy Ter Stegentől érkező labdát, amire Ferran Torres csapott le, majd a kapuig vitte a szélső a labdát és higgadtan kapuba gurította a ziccerét (2-0). A Barcelona így javította múltheti pontvesztését és győzelemmel avatta fel ideiglenes stadionját, az Esadio Olímpicót.

Barcelona – Cádiz 2-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Olímpico (Barcelona), Vezette: A. Ruíz
Gólszerzők: Pedri (82.), Ferran (90+4.)
Sárga lap: De Jong (26.), Ter Stegen (26.), Gavi (45+6.), Pedri (73.) ill. Alejo (14.), San Emeterio (45+2.), J. Hernández (90+3.)
Kiállítás: –

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, De Jong, Christensen (E. García 79.), Baldé (Fati 69.) – Romeu (Sergi Roberto 79.), Pedri, Gavi (Ez Abdé 68.), Gündogan – Yamal (Ferran 85.), Lewandowski. Vezetőedző: Xavi

Cádiz: Ledesma – Carcelen, L. Hernández, Fali, J. Hernández – Alejo (Machís 68.), Alcaraz, San Emeterio (Sobrino 68.), Fernández (Negredo 86.) – Ramos (Osmajic 86.), Martí (José Marí 86.). Vezetőedző: Sergio

A mérkőzés videós összefoglalója:

A La Liga 2. fordulójának eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
Mallorca – Villarreal 0-1
Valencia – Las Palmas 1-0

Szombat:
Real Sociedad – Celta Vigo 1-1
Almería – Real Madrid 1-3
Osasuna – Athletic Bilbao 0-2

Vasárnap:
Girona – Getafe 3-0
Barcelona – Cádiz 2-0
21:30 Betis – Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

Hétfő:
19:00 Alaves – Sevilla (Tv: Spíler2)
21:30 Granada – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore