Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bundesligából igazolt középhátvédet a West Ham United! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a VfB Stuttgarttól Konstantinos Mavropanost.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A West Ham United vezetőségének egyik fő célja az volt a nyári átigazolási időszakban, hogy meg tudják erősíteni a csapat védelmét a középhátvéd poszton. Már korábban is tettek erre próbálkozásokat az elmúlt hetekben/hónapokban, hiszen hosszú ideig tárgyalásban álltak a Manchester Uniteddel Harry Maguire leigazolásával kapcsolatban. Ez az üzlet végül meghiúsult, így a “Kalapácsosok” más célpontok után kezdtek el kutatni. Egyik fő kiszemeltjük a Stuttgartban futballozó Konstantinos Mavropanos volt, és végül a német csapattal sikeresek is voltak a tárgyalások, hiszen a londoni klub nemrég a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolták a görög játékost. A transfermarkt adatai szerint a West Ham 20 millió eurót fizetett a védőért, ami különböző bónuszok teljesülése esetén további 5 millió euróval emelkedhet. Mavropanos számára nem lesz ismeretlen a Premier League világa, hiszen 2018 januárja és 2022 júniusa között egy másik londoni csapat, az Arsenal birtokolta a játékjogát. A görög védő számára azonban az “Ágyúsoknál” nem sok babér termett, csupán 8 meccsen kapott lehetőséget, és ez idő alatt a Nürnbergben, valamint a Stuttgartban is szerepelt kölcsönben.

Konstantinos Mavropanos tavaly nyáron került végleg a Stuttgart csapatához, akik 3,2 millió eurót fizettek érte az Arsenalnak. A német klub színeiben az előző szezonban 34 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 3 gólig és 1 gólpasszig jutott. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.