Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: újra Jude Bellingham volt a Real Madrid nyerő embere! – videóval

A spanyol bajnokság harmadik fordulójában péntek késő este a Real Madrid Jude Bellingham újabb góljának köszönhetően ha nehezen is, de nyerni tudott a Celta Vigo otthonában.

 (Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images)

 

Rosszabbul aligha indulhatott volna a találkozó a Real Madrid számára, és most nem feltétlenül arra gondolunk, hogy a Celta már a 3. percben vezethetett volna, ha videózás után nem vonják vissza Jorgen Strand Larsen gólját (…)

(…) Vinícius Juniort ugyanis kényszerűségből, bő negyed óra alatt elvesztették a blancók, akik nem igazán találták a ritmust a lelkes és kapura inkább veszélyesebb Celta ellen.

Gól nélküli első félidőt követően Carlo Ancelotti jó érzékkel nyúlt bele a csapatába, miután beküldte bő egy óra elteltével a Toni Kroos – Luka Modric duót, amellyel mintha egy csapásra megváltozott volna a blancók játéka, akik folyamatosan vették át a találkozó irányítását.

A gólhoz madridi oldalon a legközelebb Rodrygo járt, akinek büntetőjét nagy bravúrral védte Villar kapus, aki a hajrához érve már negyedik gólját jegyző, érzékelhetően az ellenfél kapujához közelebbi szerepét nagyon élvező Jude Bellingham csúsztatott fejesénél, már tehetetlen volt. (0-1)

A nehezen megszerzett vezetést a folytatásban már nem engedte ki a Real Madrid, így megőrizte hibátlan mérlegét Carlo Ancelotti csapata.

 

Celta Vigo – Real Madrid 0-1 (0-0)
Balaidos stadion, Vezette: I. Diaz de Mera
Gólszerzők: Bellingham (81.)
Sárga lap: Aspas (67.), Tapia (90+4.) illetve Kroos (71.) Rüdiger (90+3.), Nacho (90+6.)
Piros lap: –

Celta Vigo: Villar – Mingueza, Aidoo, Starfelt, Nunez, Cervi (M. Sanchez, 45+1.) – Larsen (Tapia, 77.), Beltrán, L. de la Torre (M. Rodriguez, 81.), Bamba – Aspas. Vezetőedző: Rafa Benítez

Real Madrid: Kepa – Carvajal, Rüdiger, Alaba, F. Garcia (Nacho, 80.) – Tchouameni (Modric, 63.), Camavinga (Kroos, 63.), Valverde, Bellingham – Rodrygo, Vinícius (Joselu, 18.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

Korábban játszották:

Las Palmas – Real Sociedad 0-0

 

A La Liga harmadik fordulójának további programja:

szombat:

19:00 Cadiz – Almeria (Tv: Spíler 2)

19:30 Granada – Mallorca (Tv: Spíler 2)

21:30 Sevilla – Girona (Tv: Spíler 2)

vasárnap:

17:30 Villarreal – FC Barcelona (Tv: Spíler 2)

19:30 Valencia – Osasuna (Tv: Spíler 2)

21:30 Atheltic Bilbao – Betis (Tv: Spíler 2)

hétfő:

19:30 Getafe – Deportivo Alaves

21:30 Rayo Vallecano – Atlético Madrid

 

A tabella aktuális állása:

Standings provided by Sofascore