Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: elszenvedte idénybeli első vereségét a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) 5. fordulójában az FC DAC 1904 együttese a Besztercebányát látta vendégül szombat este a MOL Arénában…

 

Az első négy mérkőzésén veretlen FC DAC 1904 hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Besztercebánya ellen. A találkozó előtt a DAC szurkolói ünnepélyesen elbúcsúztatták a csapat távozó kapitányát, Kalmár Zsoltot. Az első játékrészben a hazaiak hiába támadtak többet, a veszélyesebb lehetőségek a vendégek előtt adódtak, nem sokkal a szünet előtt még tizenegyest is rúghattak, Polievka lövését azonban Popovics hárította. A térfélcsere után néhány perc elteltével megszerezte a vezetést a dunaszerdahelyi gárda, Andzouana bejátszásából Zseljko Gavrics volt eredményes. Sokáig azonban nem örülhetett a hazai publikum, öt perc múlva Martin Rymarenko egy közeli találattal egyenlítette ki a mérkőzés állását. A szerdahelyiek hiába rohamoztak a vezetés újbóli megszerzéséért, negyedórával a rendes játékidő vége előtt Pinto rossz hazaadásából Robert Polievka ugorhatott ki és gólt is szerzett. A hazaiak igyekezete ellenére több gól nem született, így a DAC két-két győzelem és döntetlen után elvesztette a veretlenségét a 2023-2024-es idényben.

A szerdahelyiek fiatal magyar légiósai közül Csinger Márk végig játszotta az összecsapást, Vitális Milán pedig csereként beállva jutott lehetőséghez.

FC DAC 1904 – Besztercebánya 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Gavrics (53.), ill. Rymarenko (58.), Polievka (74.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore