Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét a másodosztályba szerződött a Serie B specialistája – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt idénye végeztével kieső Cremonese fontos erősítésről számolt be…

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Cremonese bejelentette, hogy vételi opcióval kölcsönvette a Serie A-ba frissen feljutó Genoa rutinos támadója, Massimo Coda szolgálatait.

A 34 éves csatár annak idején szülővárosa csapatában, a Cavesében kezdte pályafutását. Coda később kipróbálta magát a svájci másodosztályban és a szlovén élvonalban külföldön is, de pályafutása jelentős részében az olasz alacsonyabb osztályú bajnokságban szerepelt. Például 2008 és 2011 között már a cremonaiakat is erősítette, az akkor harmadosztályú csapat színeiben 86 mérkőzésen 24 gólt szerzett. A Parmával az első osztályban is szerepelt, de az igazi terepének a Serie B bizonyult.

A Salernitana színeiben 2015 és 2017 között két szezon alatt 31 gólt szerzett a másodosztályban, majd a Benevento első élvonalbeli szezonjában négyszer talált be. Codda követte a “boszorkányokat a B-be és a 2018-2019-es szezonban 21 bajnoki találatig jutott, három év alatt 34 gólt szerzett a csapat színeiben. Az ezt követő két idényben 22, ill. 20 bajnoki gólt szerzett a Lecce játékosaként, miközben mindkétszer a másodosztály gólkirálya lett. Az elmúlt idényt a Grifoni alkalmazásában töltötte, miközben 31 találkozón tíz találatot jegyzett.

A rutinos gólvadász a másodosztályban még mindig a legjobb csatárok közé tartozik, bármelyik csapat mezét is viselje.