Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kölcsönadta skót védőjét az Arsenal! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönadta skót védőjét, Kieran Tierneyt a Real Sociedad csapatának.

(Photo by Howard Smith/ISI Photos/Getty Images)

Hosszú ideje lógott a levegőben, hogy Kieran Tierney nagy bizonyossággal nem az Arsenal mezében fogja lejátszani a 2023/24-es szezont. A skót játékos ugyanis Mikel Arteta irányítása alatt egyértelműen a cserepadra szorult, az elmúlt egy évben pedig Zinchenko és Timber megszerzésével még hátrébb került a ranglétrán. A 26 éves játékos annak ellenére sem reménykedhetett több játéklehetőségben, hogy Timber súlyosan megsérült, így nem meglepő módon mindkét fél azt látta a legjobb megoldásnak, ha Tierney más csapatnál tölti a most kezdődő idényt. Ez a csapat végül a Real Sociedad gárdája lett, akik kölcsönbe szerezték meg a skót válogatott futballistát a 2023/24-es kiírásra. A két klub kommunikációjából az derül ki, hogy Tierney csak az idény végéig marad a spanyol klubnál, azaz opciós vásárlási jogot nem szerzett a csapat a balhátvédre.

Kieran Tierney 2019 nyarán 27 millió euró ellenében került az Arsenalhoz a Celtic csapatától. A londoni klub színeiben azóta 124 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 5 gólig és 14 gólpasszig jutott.