Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sporting szerezte meg a Real Valladolid tehetséges védőjét! – Hivatalos

A portugál bajnokságban szereplő Sporting együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette a Real Valladolid tehetséges védőjét, Iván Fresnedát.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Iván Fresneda a nyári átigazolási időszak egyik felkapott neve volt. A 18 éves jobbhátvéd az előző szezonban robbant be a köztudatba, miután igen fontos szerepet töltött be a Real Valladolid csapatában. A klub végül kiesett a spanyol élvonalból, így várható volt, hogy Fresnedára le fog csapni egy magasabbra taksált csapat. A fiatal tehetséget többek között a Barcelonával és az Arsenallal is hírbe hozták, de mindkét csapat végül más védő mellett tette le a voksát. Fresneda viszont így sem maradt kérő nélkül, és ma végül meg is lett az új klubja. A Sporting együttese ugyanis a mai nap folyamán bejelentette, hogy szerződtették a 15 millió euróra taksált jobbhátvédet, akiért “mindössze” 9 millió eurót fizettek a Valladolidnak, de ez különböző bónuszok teljesülése esetén további 3 millió euróval emelkedhet.

Iván Fresneda a Valladolid felnőttei között az előző szezonban összesen 26 mérkőzésen lépett pályára. Új állomáshelyén 5 évre, azaz 2028 nyaráig kötelezte el magát.