Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: az AS Monaco szerződtette az Arsenal támadóját! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették az Arsenal támadóját, Folarin Balogunt.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Egész nyáron kérdéses volt Folarin Balogun sorsa az Arsenalnál. Az amerikai játékos ugyanis az előző szezonban kölcsönben egy kiváló idényt produkált, ám az “Ágyúsoknál” Mikel Arteta leginkább Gabriel Jesust, Eddie Nketiaht és a friss szerzemény Kai Havertzet favorizálta a támadósorban. Ennek fényében várható volt, hogy Balogunt értékesíteni fogja a londoni csapat és a mai nap folyamán az is eldőlt, hogy hol folytatja a pályafutását a 22 éves támadó. Balogunért sokáig az Inter és az AS Monaco harcolt egymással, de végül a hercegségbeli csapat lett a befutó, akik hivatalos oldalukon be is jelentették az új igazolást. A Sky Sports értesülései szerint a Monaco 40 millió eurót fizetett Balogun játékjogáért az Arsenalnak, plusz a londoni klub a támadó későbbi értékesítéséből is részesedik 17,5%-os arányban. Az biztos, hogy a csatár számára nem lesz ismeretlen a Ligue 1 világa, hiszen az előző szezont kölcsönben a Reimsnél töltötte, ahol 39 meccsen 22 gólig és 3 gólpasszig jutott.

Folarin Balogun az Arsenal felnőttei között összesen 10 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 találatot és 1 előkészítést jegyzett. Új állomáshelyén 5 évre, azaz 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.