Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester City játékosa a Chelsea-hez igazolt – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea a rivális Manchester City csapatától igazolt fiatal támadó középpályást.

A Chelsea hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Manchester Citytől Cole Palmert. A londoniak 47 millió eurót fizettek a manchesterieknek a 21 éves játékosért, akivel egy nagyon hosszú távú 2030-ig szóló szerződést kötöttek meg, ráadásul a “kékek” ezt opcionálisan plusz egy évvel meghosszabbíthatják majd, ha szeretnék.

Palmer 7 éves kora óta a Manchester City kötelékeibe tartozott, soha máshol nem játszott, még kölcsönben sem. A klub első számú keretébe 2021-ban került fel, miután Pep Guardiola látott benne fantáziát és többször is kihangsúlyozta a spanyol tréner, hogy egy kiváló játékos az angol támadó középpályás. Az első szezonjában még többnyire meg is kapta a lehetőséget Palmer, azonban a hátunk mögött idényben alig-alig kapott bizonyítási esélyt, csak percek jutottak neki, így végül azt látta jónak, ha végül elfogadja a Chelsea szerződésajánlatát.

A Manchester City színeiben 41 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Palmer, amelyeken 6 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A 21 éves játékos a manchesteriekkel nyert két bajnoki címet, egy Bajnokok Ligáját, egy Ligakupát, egy FA-Kupát, és egy európai Szuperkupát is.

Borítókép: Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images