Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: sokak szerint az Union Berliné a nyár egyik slágerigazolása! – képpel

Mint ismert, Leonardo Bonucci valóban az Union Berlin játékosa lett, sokakból meglepettséget kiváltva. Hogy mit jelent valójában a transzfer létrejötte? A német futball ikonja, Bastian Schweinsteiger szavai talán tökéletesen összefoglalják mindezt.

 

“Üdvözöllek Németországban Leonardo Bonucci. Gratulálok az Union Berlinnek ehhez az átigazoláshoz. A valaha volt egyik legjobb hátvédet sikerült leigazolni!” – fogalmazott Schweinsteiger, aki sok sikert is kívánt a közös folytatáshoz mind az Unionnak, mind pedig Bonuccinak.

(…) És hogy miképpen érez maga az érintett? “Különleges érzés, hogy itt lehetek Berlinben. Először hagytam el Olaszországot, ám mindezt egy olyan csapatért tehettem, amely a legmagasabb szinten, a legnagyobb célokért küzdhet. Nagyon várom már, hogy pályára léphessek az union mezében, és három igen különleges sorozatban (Bundesliga, Német Kupa és Bajnokok Ligája) segíthessem a tapasztalatommal a csapatot.” – fogalmazott a berliniek hivatalos honlapjának Bonucci, akit egyébként érdemei elismeréseként máris legendaként üdvözöltek a német fővárosban.

A 36 esztendős olasz “védőfejedelem” hosszú pályafutása során nyert 9 olasz bajnoki címet; 5 Olasz Szuperkupát; 4 Olasz Kupát; egy-egy alkalommal pedig Olasz Ifjúsági Kupát, valamint ifjúsági (Primavera) bajnokságot. A 121-szeres olasz válogatott játékos két világbajnokságon, három Európa-bajnokságon szerepelt a ‘squadra azzurrával’, legnagyobb sikereként 2020-ban Európa-bajnok lett hazájával, ahol 2016-ban az Év-Játékosának is megválasztották.

(Borítókép: Photo by Stefano Guidi/Getty Images)