Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona 16 éves tehetsége is bekerült a spanyol válogatott keretébe – HIVATALOS

A pénteki napon tűzték ki a spanyol válogatott keretét a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre…

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis de la Fuente kijelölte a nemzeti csapat keretét a soron következő két, szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőre.

Némi meglepetésre a spanyol felnőtt válogatott névsorában helyet kapott a Barcelona mindössze 16 esztendős tehetsége, Lamine Yamal is, aki csak ebben a szezonban kezdett állandó játéklehetőséghez jutni a katalánoknál. A fiatal csatár marokkói felmenőkkel is rendelkezik, azonban ha pályára lép tétmeccsen a spanyol válogatottban, akkor már nem lesz lehetősége másik válogatottat választania.

“Nem a futballista korát nézzük, hanem hogy milyen szinten van. Készen áll arra, hogy a legmagasabb szinten játsszon. A jövő fontos szereplője lehet” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

De La Fuente a fiatalabbak közül Alex Baenát és Abel Ruizt is meghívta a keretbe, Ferran Torres viszont nem tagja a névsornak.

Az első két Eb-selejtezőn három pontot szerző spanyol válogatott Grúzia és Ciprus ellen folytatja szereplését a kvalifikációban.

A spanyol válogatott kerete:

Kapusok: Unai Simon (Athletic Club), Kepa Arrizabalaga (Real Madrid), David Raya (Arsenal)
Hátvédek: Dani Carvajal (Real Madrid), Cesar Azpilicueta (Atlético Madrid), Robin Le Normand (Real Sociedad), David Garcia (Osasuna), Pau Torres (Aston Villa), Aymeric Laporte (Al-Nasszr), Alejandro Balde (Barcelona), Jose Gaya (Valencia)
Középpályások: Rodrigo Hernandez (Manchester City), Gavi (Barcelona), Mikel Merino (Real Sociedad), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Alex Baena (Villarreal), Fabian Ruiz (Paris Saint-Germain)
Támadók: Alvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu Mato (Real Madrid), Marco Asensio (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Nico Williams (Athletic Club), Abel Ruiz (Braga), Lamine Yamal (Barcelona)