Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Golden Boy: Kerkez Milos már a lista első tíz helyezettje között

A Tuttosport frissítette az idei Golden Boy-díj jelöltjeinek rangsorát, melyen a magyar válogatott játékosa még feljebb kúszott…

(Photo by Luke Walker/Getty Images)

Tuttosport még júniusban tette közzé, hogy mely 100 játékos közül kerülhet ki a Golden Boy-díj idei győztese, és a jelöltek között a 15. helyen szerepelt a magyar válogatott tehetséges balhátvédje, Kerkez Milos is. A 19 éves bekk azóta a holland AZ Alkmaartól a PL-ben szereplő Bournemouth-hoz szerződött, kiváló teljesítménye révén pedig felkapaszkodott a rangsorban az előkelő tizedik helyre.

A torinói lap által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró dönt, mindegyikük öt játékosra adhatja le szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kapnak.

Az idei rangsort Jude Bellingham (Real Madrid) vezeti Jamal Musiala (Bayern München), António Silva (Benfica) és a tavalyi győztes Pablo Gavi (Barcelona) előtt.

A listán látható sorrend a játékosok augusztusi piaci értéke, a 2022-es világbajnokság és 2023. augusztus 21. között klubcsapatokban kapott játékpercek, a válogatottbeli mérkőzések száma és a Football Benchmark adatelemző cég teljesítményindexe alapján alakult ki.

Az elismerést korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), Kylian Mbappé (2017), vagy Erling Haaland (2020).

Korábban csupán kétszer szerepelt magyar játékos a jelöltek közt: 2009-ben Koman Vladimir került fel a 100-as listára, 2020-ban pedig Szoboszlai Dominik a nyolcadik lett.

A jelöltek listája ITT tekinthető meg. A szurkolók pedig az alábbi LINKEN szavazhatnak arra, hogy szerintük ki lesz a végső győztes.