Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Haaland és Álvarez vezérletével a Manchester City kiütötte a Fulhamet – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 4. fordulójának szombati játéknapján a Manchester City a Fulham ellen sima sikert aratott Erling Haaland és Julián Álvarez vezérletével.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

A hazaiak kispadján nem lehetett ott Pep Guardiola, de így is hozták a kötelezőt a manchesteriek. A vezetést a 31. percben szerezték meg, Haaland kapott egy labdát a 16-oson belül, majd látta, hogy Álvarez üresen érkezik a kapu előtt, így erőből belőtte középre a labdát, ami meg is találta az argentin csatárt, aki nem hibázott és kapásból a tehetetlen Leno mellett a kapuba lőtt (1-0). A City öröme nem tarthatott sokáig, ugyanis 2 perc múlva egy szögletre remekül érkezett Jimenez, a lövését még Ederson bravúrral védeni tudta, azonban a kipattanóra Ream reagált a leggyorsabban és szinte a gólvonalról kiegyenlített (1-1). Még a szünet előtt újra magához ragadta az előnyt a címvédő, Foden tekert be egy szögletet a ráadás végén, amire érkeznie sem kellett Akénak, csak kivárta míg a fejére esik a labda, majd tűpontosan fejelt a jobb alsóba (2-1).

A második félidőben pedig jött a norvég henger és a mesterhármast jegyzett. Az első találata az 58. percben esett Haalandnak, Álvareztől kapott egy remek kiugratást, és ahogy tőle már megszokhattuk, be is lőtte a ziccerét (3-1). A második gólja a 70. percben esett, ismét nagy szerepet játszott benne Álvarez, ezúttal az argentin támadó egy büntetőt harcolt ki, amelyet Haaland értékesített (4-1). A harmadik gólját az utolsó pillanatokban szerezte meg Haaland, Sergi Gómez lapos beadására érkezett remek ütemben, majd kiválóan lőtt erőből a kapuba, amivel beállította az 5-1-es végeredményt a norvég gólgyáros. A Manchester City megnyerte negyedik meccsét is a jelenleg futó szezonban, amivel visszavette a vezetést a tabellán, míg a Fulham 4 pontot szerezve jelenleg a 13. pozíciót foglalja el az angol pontvadászatban.

Manchester City – Fulham 5-1 (2-1)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester), Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: J. Álvarez (31.), Aké (45+5.), Haaland (58., 70. – büntetőből, 90+5.) ill. Ream (33.)
Sárga lap: Rodri (41.), B. Silva (78.) ill. Diop (43.), Robinson (45+3.), De Cordova (54.), Pereira (69.)
Kiállítás: –

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Akanji, Aké – Rodri (B. Silva 76.), Kovacic (Phillips 84.), Doku (S. Gómez 76.), Álvarez (Lewis 90.), Foden (Bobb 90.) – Haaland. Vezetőedző: Juan Manuel Lillo Diez (megbízott)

Fulham: Leno – Tete (Castagne 73.), Diop, Ream, Robinson – Cairney (Harris 16.), Reed, Pereira – Wilson (Traoré 81.), Jimenez (Rodrigo Muniz 81.), De Cordova (Willian 73.). Vezetőedző: Marco Silva

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 4. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Luton Town – West Ham United 1-2

Szombat:
Sheffield United – Everton 2-2
Brentford – Bournemouth 2-2
Burnley – Tottenham 2-5
Chelsea – Nottingham Forest 0-1
Manchester City – Fulham 5-1
18:30 Brighton – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Crystal Palace – Wolverhampton (Tv: Spíler 1)
15:00 Liverpool – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Arsenal – Manchester United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore