Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Son triplázott, a Tottenham kiütéses győzelmet aratott a Burnley otthonában! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 4. fordulójának szombati játéknapján a Tottenham az újonc Burnley otthonába látogatott.

(Photo by Gareth Copley/Getty Images)

3 forduló után még pont nélkül állt az újonc Burnley együttese, amely a két győzelemmel és egy döntetlennel startoló Tottenhamet fogadta. A találkozó nagyon jól kezdődött a hazaiak számára, hiszen a 4. percben egy szépen végigvitt támadás végén Foster vette be Vicario kapuját, 1-0! Nem tartott azonban sokáig a Burnley előnye, a 16. minutmban ugyanis Solomon passza után Son került ziccerbe, ő pedig higgadtan átemelte a kapus felett a labdát, 1-1! A folytatásban mindkét fél előtt adódott nagy lehetőség, hogy megszerezzék a vezetést, de az újabb gólig egészen az első félidő hosszabbításáig kellett várni. A 47. percben szögletet végezhetett el a Tottenham, a Burnley pedig nem tudott felszabadítani, ami után Romero 17 méterről védhetetlen bombát ragasztott Trafford kapujába, 1-2!

A második játékrész elején még tovább tudta növelni az előnyét a Tottenham: az 54. percben a Burnley kapuja előtt szerzett labdát Udogie, amit Maddison kapott meg, ő pedig a tizenhatos előteréből védhetetlenül tekert a hosszú alsóba, 1-3! Itt viszont nem volt megállás a Spurs részéről, és a következő 10 percben további két gólt berámoltak. Az első gólhoz hasonlóan ezúttal is Solomon tálalt Son elé, aki 14 méterről nem hibázott, 1-4, majd mindössze 3 perccel később már a harmadik gólját ünnepelhette a támadó, aki ezúttal Porro kiugratását követően mattolta Traffordot, 1-5! A véghajrában még legalább a szépségtapasz összejött a hazaiak számára, egy szép akció végén Brownhill a 94. percben betalált, beállítva ezzel az 5:2-es végeredményt. A Burnley így 4 fordulót követően is pont nélkül áll, míg a Tottenham a begyűjthető 12 egységből 10-et megszerzett!

Burnley – Tottenham 2-5 (1-2)
Helyszín:
Turf Moor Vezette: D. England
Gólszerzők:
Foster (4.), Brownhill (90+4.) ill. Son (16., 63., 66.), Romero (45+2.), Maddison (54.)
Sárga lapok: Gudmundsson (43.), Brownhill (57.), Beyer (74.), Delcroix (90+1.) ill. Sarr (28.), Kulusevski (41.), Höjbjerg (81.)
Kiállítás:ill.-

Burnley: Trafford – Beyer (Cork 74.), O’Shea, Al Dakhil, Roberts – Koleosho (Bruun Larsen 68.), Berge (Brownhill 46.), Cullen, Gudmundsson (Delcroix 46.) – Foster, Amdouni (Redmond 60.) Vezetőedző: Vincent Kompany

Tottenham: Vicario – Porro, Romero, van de Ven, Udogie – Sarr, (Höjbjerg 68.) Bossouma – Kulusevski (Skipp 86.), Maddison (Emerson 86.), Solomon (Perisic 69.) – Son (Richarlison 72.) Vezetőedző: Ange Postecoglou

A mérkőzés összefoglalója:

A 4. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Luton Town – West Ham United 1-2

Szombat:
Sheffield United – Everton 2-2
Brentford – Bournemouth 2-2
Burnley – Tottenham 2-5
Chelsea – Nottingham Forest 0-1
Manchester City – Fulham 5-1
18:30 Brighton – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Crystal Palace – Wolverhampton (Tv: Spíler 1)
15:00 Liverpool – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Arsenal – Manchester United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore