Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

1. HNL: ötből öt győzelem után először kapott ki a Hajduk Split – videóval

A horvát bajnokság (1. HNL) mezőnyét hibátlan teljestménnyel vezető Hajduk Split szombat este a nyeretlen Istra 1961 gárdáját fogadta…

(Photo by Matija Habljak/Pixsell/MB Media/Getty Images)

Hatalmas meglepetésre az eddig mind az öt mérkőzését megnyerő Hajduk Split hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az idáig nyeretlen Istra 1961 ellen. Bár a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, a favorit Hajduk kezdte aktívabban a találkozót, Livaja helyzetei azonban rendre kimaradtak. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A szünet után is a hazaiak játszottak egyértelmű fölényben, azonban görcsösen futballoztak és a lehetőségek rendre kihasználatlanul maradtak. Az Istra minden erejével a védekezésre fókuszálta és a kontratámadásokra rendezkedtek be. A maratoni hosszabbításban az Istra egy lefordulást követően betalált, Mateo Lisica egy megindulás végén a tizenhatoson belül visszahúzta a labdát, majd védhetetlenül lőtt Lucic kapujába, ezzel a vendégek mindhárom pontot elvitték Splitből.

A Hajduk öt győzelem után először kapott ki, de továbbra is vezeti a bajnokságot, miközben a címvédő Dinamo Zagreb még csak négy meccset játszott, ezalatt pedig hét pontot szerzett, de vasárnap az Eszék ellen csökkentheti lemaradását.

Hajduk Split – Istra 1961 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Lisica (90+11.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore