Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kétgólos hátrányból fordítva ütötte ki a Zalaegerszeget a Fradi

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 6. fordulójának vasárnapi játéknapjának kora esti mérkőzésén a Ferencváros nagyon simán gyűrte le idegenben a Zalaegerszeget. 

Az első játékrészben potyogtak a gólok, ugyanis 5 találat is esett. A vezetést a hazaiak szerezték meg a Debrecentől mindössze két napja leigazolt Mance révén, aki 21-22 méterről előtte a labdát, amibe Dibusz csak beleérni tudott, menteni már nem, így a kapufa segítségével a hálóban kötött ki a játékszer (1-0). A 19. percben pedig ismét a hazaiak köszöntek be, Bedi adta be jobb oldalról a labdát, Mim pedig 13 méterről gyönyörű gólt fejelt (2-0). Ezt követően pedig senki sem gondolta volna, hogy Fradi vezetéssel vonulnak szünetre a csapatok, de mindössze 12 perc leforgása alatt háromszor is betaláltak a vendégek. A 27. percben Varga Barnabás végezhetett el büntetőt, miután Ben Romdhane ellen csóka szabálytalankodott, a tizenegyest pedig értékesítette a Ferencváros támadója (2-1). A 37. percben ismét Varga Barnabás talált be, és ezúttal is büntetőből, most Zachariassen ellen követtek el szabálytalanságot a hazaiak (2-2). Egyetlen perccel később pedig már a Zöld-fehéreknél volt az előny, Traoré kapott Zachariassentől egy remek labdát, a kiváló formában lévő szélső pedig látta, hogy Senkó kint áll a kapujából, ezért átemelte felette higgadtan a lasztit (2-3).

A második félidőben is jöttek a gólok, de ezúttal csak a Ferencváros talált be, viszont ők háromszor is. Az 51. percben Traoré ívelt be egy labdát jobbról, amit Ben Romdhane keresztbe fejelt a kapu előtt, így Varga Barnabásnak könnyű dolga volt, közelről a kapuba kellett pofoznia a labdát, amivel mesterhármast jegyez (2-4). A 86. percben újabb büntetőt kapott a Fradi, de ezúttal Traoré állt a labda mögé, viszont ő sem hibázott (2-5). A 90. percben Zachariassen is megrúgta a maga gólját, egy szögletet követően közelről vette be Senkó kapuját, amivel kialakította a végeredményt is a norvég játékos (2-6).

Zalaegerszeg – Ferencváros 2-6 (2-3)
Helyszín: ZTE Aréna (Zalaegerszeg), Vezette: Erdős J.
Gólszerzők: Mance (4.), Mim (19.) ill. Varga B. (27. – büntetőből, 37. – büntetőből, 51.), Traoré (38., 84. – büntetőből), Zachariassen (90.)
Sárga lap: Bedi (36.), Lesjak (83.) ill. Cissé (42.)
Kiállítás:

Zalaegerszeg: Senkó – Huszti (Lesjak 80.), Medgyes (Gergényi 46.), Safronov, Csóka – Szendrei, Sankovic (Sajbán 56.), Bedi – Spoljaric (Croizet 56.), Mance, Mim (Szalay 46.). Vezetőedző:

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé (Abena 46.), Mmaee, Ramírez – Esiti (Baráth 86.), Abu Fani (Sigér 79.) – Ben Romdhane (Marquinhos 79.), Traoré, Tokmac (Zachariassen 11.) – Varga B. Vezetőedző: Máté Csaba

A 6. forduló eddigi eredményei és további mérkőzése:
Péntek:
Újpest – Kisvárda 3-2

Szombat:
MTK Budapest – Diósgyőr 2-1
Paks – Fehérvár 2-0

Vasárnap:
Mezőkövesd – Puskás Akadémia 1-3
Zalaegerszeg – Ferencváros 2-6
19:30 Debrecen – Kecskemét (Tv: M4 Sport)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore