Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham középpályásával erősítene a Galatasaray – sajtóhír

A török élvonalban (Süper Lig) szereplő Galatasaray az angol bajnokságot (Premier League) erősítő Tottenhamtől igazol középpályást.

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Az átigazolásokban jártas Fabrizio Romano is megerősítette, hogy a Galatasaray mindenben megegyezett a Tottenhammel Tanguy Ndombélé kölcsönvételét illetően. A 7-szeres francia válogatott labdarúgóra lesz kötelező vásárlási opciója is a törököknek jövő nyáron. A 26 éves középpályás még ma Isztambulba utazik, hogy aláírja a szerződést.

Ndombélé 2019-ben a Lyontól igazolt át a Spurshöz 62 millió euró ellenében. Eleinte rendre megkapta a lehetőséget a bizonyításra, azonban nem ütötte meg az elvárt szintet, ezért 2022 januárjában egy fél évre kölcsönbe került volt csapatához, az OL-hez, valamint az elmúlt szezont teljes egészében a Napolinál töltötte. A nápolyiaknál többnyire csereként lépett pályára, viszont így is 40 mérkőzésen pályára léphetett, amelyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Az olasz alakulattal bajnoki címet ünnepelhetett, ami profi pályafutásának eddigi egyetlen trófeája. A francia középpályás a Tottenhamben minden versenysorozatot figyelembe véve 91 találkozón játszott, ezeken 10 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, valamint 9-szer vállalta magára az előkészítő szerepét.