Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: Canales duplájával idegenben nyert rangadót a Monterrey – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Aperturájának 7. fordulójában a Chivas Guadalajara és a CF Monterrey vívott rangadót egymással…

(Photo by Simon Barber/Getty Images)

Az előző két mérkőzését elveszítő CF Monterrey idegenben tudott javítani a remekül teljesítő rivális Chivas Guadalajara otthonában, miután a vendégek 2-1-es sikert arattak az Estadio Akronban. A vendégek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést és már az első percekben helyzeteket alakítottak ki, majd az első tíz perc végéhez közeledve Ro. Funes Mori lekészítéséből Sergio Canales a tizenhatos előteréből lőtt a hálóba. A folytatásban a Chivas is aktívabban futballozott, de a komolyabb lehetőségek továbbra is a vendégek előtt adódtak. Ráadásul a Rayados az első félóra után tizenegyest harcolt ki egy szöglet utáni kezezés miatt, melyből Sergio Canales tovább növelte csapata előnyét. A játék képében a szünet után sem történt változás, a Chivas görcsösen támadott, a Monterrey veszélyes ellentámadásokat vezetett. A hazaiak az 59. percben szépíthettek volna, azonban Alvarado fejesét les miatt a videofelvételek megtekintése után a játékvezető érvénytelenítette. A Monterrey elvesztette Ro. Funes Morit, a csapta egyik legjobbját sérülés miatt kellett lecserélni. Nem sokkal később a Chivas már érvényes gólt szerzett, Calderon bejátszásából Ricardo Marin fejjel volt eredményes. A hazaiak vérszemet kaptak, hiába nyomták meg azonan a meccs hajráját, egyenlíteni már képtelenek voltak, Andrada hatalmas védéseket mutatott be a Monterrey ketrece előtt.

A Chivas az első öt veretlen mérkőzése után már másodszor kapott ki, míg a nyolcadik helyre zárkózó Monterrey három pontra megközelítette legyőzöttjét, de egyel kevesebb mérkőzést játszott.

Chivas Guadalajara – CF Monterrey 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Marin (66.), ill. Canales (9., 36. – a másodikat büntetőből)

 

Az eddigi időszak fejetlensége után némileg kezd helyre állni a mexikói tabella, miután a múlt héten pótolták az elhalasztott mérkőzések jelentős részét. Ettől függetlenül a listavezető Atlético San Luis vagy a most harmadik Juárez szereplése várakozáson felüli, míg a Cruz Azul és a Pachuca gyengélkedése kellemetlen meglepetésnek számít.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore