Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Legutóbb 50 méterrel fölé lőttem…”

A Liverpool 3-0-ra legyőzte az Aston Villát az angol bajnokság (Premier League) 4. fordulójában, mely során a “vörösök” magyar játékosa megszerezte első gólját…

(Photo by Matt McNulty/Getty Images)

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik megszerezte az első bajnoki gólját a Liverpool színeiben, miután már a harmadik percben vette az Aston Villa kapuját. Az RB Leipzigtől a közelmúltban az angol csapathoz igazoló magyar játékos mérkőzés után felelevenítette a találatot:

“Gyakoroltuk edzésen ezeket a helyzeteket, két héttel ezelőtt volt is egy hasonló lehetőségem, de akkor körülbelül ötven méterrel fölé lőttem. Most még jobban koncentráltam, hogy jól találjam el a labdát, sikerült.”

A magyar középpályás új csapatában a negyedik bajnoki mérkőzését is végig játszotta, és az eddig is kimagasló mezőnymunkája mellett immár az első gólját is megszerezte a Liverpool színeiben.

“Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólomat az Anfielden. A közönség mindent megtesz értünk, mi pedig értük. Mindig azt szeretnénk, hogy tele legyen a stadion, mi pedig meg akarjuk mutatni nekik” – tette hozzá a 22 éves labdarúgó.

Szoboszlai Gera Zoltán, Priskin Tamás és Buzsáky Ákos után a negyedik magyar gólszerző a Premier League-ben. Ezt megelőzően az akkor a West Bromwich Albionban játszó Gera 2012. december 22-én, a Norwich ellen szerzett találata volt a legutóbbi magyar gól az angol élvonalban.