Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester City is vinné a Brighton fiatal csatártehetségét – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier Legaue) szereplő Manchester City csapata kiszemelte magának a Brighton & Hove Albion csatárát, Evan Fergusont.

 (Photo by David Horton – CameraSport via Getty Images)

Az angol iNews portál információi szerint a Manchester City is közelről figyeli a Brighton & Hove Albion csatárát, Evan Fergusont, bár több klub is érdeklődést mutat a fiatal ír támadó iránt. A City érdeklődése azért érdekes, mert ideális esetben 2027-ig szeretnék meghosszabbítani Erling Haaland szerződését, ám nem kifejezetten a norvég utódjának szánják Fergusont, hanem inkább Haaland mellé szeretnék megszerezni.

Az ír támadó szerződése 2028-ig érvényes jelenlegi csapatánál, és a Transfermarkt szerint pedig jelenleg 30 millió eurót ér.

A mindössze 18 éves játékos már most lerakta a névjegyét Brightonban. A Sirályok legutóbbi, Newcastle elleni mérkőzésén, ahol kezdőként számított rá Roberto De Zerbi, mesterhármasig jutott, amivel meg is nyerte csapatának a találkozót.

Ferguson 2021-ben az ír Bohemians csapatától igazolt a Brightonhoz, ám akkor még az U23-as utánpótláscsapathoz csatlakozott. Először tavaly nyáron került fel a felnőttekhez, ahol azóta minden sorozatot figyelembe véve 33 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.