Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az egykori Ferencváros-legenda fia klubváltásáról beszélt

A napokban jelentették be, hogy ifj. Lisztes Krisztián a következő szezontól az Eintracht Frankfurt játékosa lesz

(Photo by Michael Kienzler/Bongarts/Getty Images)

A Ferencváros 18 éves tehetsége, Lisztes Krisztián édesapja, idősebb Lisztes Krisztián a Sportalnak nyilatkozott fia klubváltásának körülményeiről:

“Nyilván benne voltam a döntési folyamatban, azt gondolom, Krisz, a Fradi és a Frankfurt szempontjából is egy nagyon jó egyezség született. Volt máshonnan is érdeklődés, de a frankfurtiakon éreztük a legjobban, hogy megharcolnak Kriszért. Úgy gondolom, az Eintracht volt a legjobb választás. Abban is egyetértettünk, hogy szüksége van még egy évre itt, ami alatt beverekedheti magát a kezdőcsapatba, és így később kint is reális esélye lehet erre.”

A két klub üzletelt, részleteket én sem tudok, de nem hiszem, hogy nyomás lenne Kriszen, eddig is jól viselte, pozitívan dolgozta fel az ilyen dolgokat, plusz motivációt jelenthet számára. Persze bérelt hely sehol nincs, de ha a Frankfurt kifizet egy komolyabb összeget, az jelzi, hogy komolyan számolnak vele, meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra” – tette hozzá az idősebb Lisztes, aki annak idején a Bundesligában a VfB Stuttgart és a Werder Bremen csapatában is megállta a helyét.

“Elemezgetni nem nagyon érdemes, hiszen minden évben változik a csapat, idén nyáron is nagy neveket adtak el, Kolo Muanit a PSG-nek, Lindströmöt a Napolinak… Folyamatos a változás, de nagyon jó irányba fejlődik a klub, sikeresen fejleszti a játékosait. Ráadásul egy fantasztikus stadionban, Németország egyik legjobb szurkolótába előtt szerepelhet majd Krisz” – mondta el a Frankfurtól a korábbi Fradi-kedvenc.