Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo elárulta, milyen a viszonya Lionel Messivel

A szaúdi Al-Nasszr csapatában játszó portugál világklasszis a minap egy hazai lapnak adott hosszabb interjút…

(Photo by Mohammed Saad/Anadolu Agency via Getty Images)

A portugálok ötszörös aranylabdás klasszisa, Cristiano Ronaldo az O Jogo portugál napilapnak adott interjúban egyebek mellett arról is beszélt, hogy milyen a viszonya (egykori) nagy ellenfelével, Lionel Messivel:

“Egészséges, jó versengés volt, de a rivalizálásnak vége. Aki szereti Cristiano Ronaldót, nem utálhatja automatikusan Lionel Messit és oda-vissza, mert mindketten nagyon jók. Megváltoztattuk a futball történelmét. Kivívtuk az emberek tisztetetét szerte a világon és ez a legfontosabb dolog. Tizenöt éven át osztoztunk a színpadon, a tisztelet kölcsönös köztünk. Nem mondom, hogy barátok lennénk, de mindig is tiszteltük egymást.”

A portugál és az argentin klasszis hosszú éveken át a Real Madrid és a Barcelona színeiben vívott egymással a címekért, napjainkban azonban már mindketten Európában kívül keresik a kenyerüket. Ronaldo januárban szerződött a szaúdi Al-Nasszr csapatához, míg Messi idén nyáron írt alá az MLS-ben szereplő Inter Miamihoz.

A 38 éves klasszis egyúttal ismét megerősítette, hogy véleménye szerint folyamatosan fejlődik a szaúdi bajnokság színvonala: “Mára elfogadott lett a szaúdi bajnokságban játszani. Nyolc hónapja vagyok az Al-Nasszrnál, és érzem a fejlődést. Számomra megtiszteltetés, hogy megváltoztathatom azt, ahogy az emberek látnak egy országot és annak kultúráját. A futball színvonala is nagyszerű, és erre büszke vagyok.”