Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, pályára léphet-e a magyar középpályás ősszel a BL-ben – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő történelmi szezont futó Union Berlin a 2023-2024-es idényben megméreti magát a Bajnokok Ligájában…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A német meglepetéscsapat Union Berlin a csütörtöki napon közzétette a keretét a Bajnokok Ligája 2023-2024-es kiírásának csoportkörébe, melybe nem került be a magyar válogatott hosszabb ideje sérüléssel bajlódó középpályása, Schäfer András.

A 24 esztendős labdarúgót tavaly novemberben fáradásos törés miatt kellett megműteni, januárban térhetett vissza a pályára, azonban mindössze két találkozón játszott és máris újra problémákat tapasztalt, két hónapot ismét kihagyott. Schäfer az újabb kihagyás után három meccsen ismét pályára lépett, kétszer csereként, majd kezdőként, ám hamar kiderült, hogy továbbra sincs százszázalékos állapotban. A bajnokság utolsó fordulóiban már nem léphetett pályára, az orvosi vizsgálatokat követően pedig kiderült, hogy ismét műtétre szorul, melyet követően most ismét a rehabilitációját tölti.

Egyelőre nem tisztázódott, hogy a magyar játékos mikor léphet újra pályára, de ősszel kizárólag a bajnokságban és a hazai kupában veheti őt számításba a csapat, majd az esetleges tavaszi nemzetközi folytatásra akár benevezhetik őt.

Schäfer tavaly januárban szerződött az Union Berlinhez, azóta 32 tétmérkőzésen lépett pályára.