Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb-selejtező: győzelemmel kezdett Magyarország

A magyar U21-es labdarúgó válogatott megkezdte az Európa-bajnoki selejtezőket, és első mérkőzését meg is nyerte Kazahsztán ellen.


A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, ugyanis már a 10. percben vezetést szereztek Gera Zoltán fiai. Baráth Péter vezette a labdát a kaputól egy jó 22 méterre, ami végül Németh elé pattant Németh András elé pattant, a Hamburgnál légióskodó támadó pedig észrevette, hogy a jobb oldalon lendületből érkezik Kovács Mátyás és egy remek ütempasszt osztott ki, az MTK játékosa pedig erőből kirúgta a rövid alsót (1-0). A mieink jobban játszottak és további helyzeteket dolgoztak ki, azonban újabb gólt már nem sikerült szerezniük. A kazahoknak is adódott egy komolyabb gólszerzési lehetősége, viszont ígéretes helyről mellé fejelt Mitrofanov, így egygólos magyar előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészben kicsit laposabb volt, ezúttal nem volt még az a kevés lehetőség se, viszont így is sikerült még egy gólt szereznie Magyarországnak, de most a találkozó végén jött a találat. A 89. percben Lisztes kapott egy remek labdát a jobb oldalt, amivel egészen a kapuig robogott, majd egy lövőcselt követően a teljesen üresen érkező Eördögh elé készítette le a labdát, aki 10 méterről a kapuba lőtt (2-0). A magyar válogatott tehát megszerezte a 3 pontot, így a jövő hét keddi Málta elleni idegenbeli találkozóra győzelemmel hangoltak Geráék.

Magyarország U21 – Kazahsztán U21 2-0 (1-0)
Helyszín: Újszegedi Sportcsarnok (Szeged), Vezette: A. Kourgheli (fehérorosz)
Gólszerzők: Kovács M. (10.), Eördögh (81.)
Sárga lap: Bényei (24.) ill. Zhumakhanov (87.)
Kiállítás:

Magyarország: Hegyi K.– Csinger, Inyibor, Szabó A. – Kovács M., Horváth A. (Bényei 14.), Baráth P. (Katona 80.), Benczenleitner – Vancsa Z. (Lisztes K. 64.), Németh A. (Kocsis 63.), Vitális (Eördögh 81.). Szövetségi kapitány: Gera Zoltán

Kazahsztán: Anarbekov – Dobay, Shirbokov, Zhumakhanov, Kalmyrza (Kaldybekov 74.), Kurgin (Tkachenko 64.) – Birbayerv, Sadybekov (Galym 86.), Nazymkhanov, Mitrofanov (Abdulla 75.) – Sviridov (Esimbekov 86.). Szövetségi kapitány: Kajrat Nurdauletov

A B-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore