Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gera Zoltán: “Tudunk ennél sokkal jobban is játszani”

A magyar U21-es válogatott 2-0-ra legyőzte Kazahsztánt a korosztályos Európa-bajnokság selejtezősorozatának első mérkőzésén…

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán az mlsz.hu oldalon keresztül elégedetten értékelte csapata magabiztos hazai győzelmét:

“Jól kezdtük a mérkőzést, meg is szereztük a vezetést, de harminc perc után elbizonytalanodott a csapat, kiestünk a ritmusból. A kazahok hátrányban sem támadtak, visszaálltak a saját térfelükre, és ebben a periódusban nem tudtuk megbontani őket. A második félidőben sem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit szerettünk volna, de akkor is úgy éreztem, hogy a győzelmünk nem forog veszélyben. Ezzel együtt szükségünk volt a második gólra, amit a végén sikerült is megszerezünk. Tudunk ennél sokkal jobban is játszani, és bízom benne, hogy már a jövő heti, máltai mérkőzésre sikerül kijavítani a ma elkövetett hibákat, és  javítani tudunk a teljesítményünkön. Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, nem is volt az, örülök, hogy sikerült megszereznünk a három pontot.”

A korosztályos nemzeti csapat jövő kedden Málta vendégeként folytatja szereplését az Eb-selejtezőben.