Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: pozitív lett Paul Pogba doppingtesztje – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint a Juventus francia középpályása, Paul Pogba a szezon elején megbukott egy doppingteszten. 

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Több neves olasz sportlap is lehozta ma a hírt, köztük a Corriere dello Sport is, miszerint a Juventusban játszó Paul Pogba doppingtesztje augusztus 20-án  pozitív lett csapata szezonbeli első, Udinese elleni mérkőzése után. A hírek szerint tesztoszteron nyomaira bukkantak a szervezetében.

Mindez azt is jelentheti, hogy Pogba igen komoly felfüggesztéssel nézhet szembe: egyes értesülések szerint minimum 2, de akár 4 évre is eltilthatják a futballtól. Utóbbira akkor kerülhet sor, hogyha a nyomozás alapján arra jutnak, hogy a játékos szándékosan doppingolt. A hírek szerint most egy második tesztmintát ellenőriznek, és csak akkor lehet kimondani, hogy Pogba megbukott a doppingteszten, ha az is pozitív lesz.

A tesztoszteron egy olyan hormon, amely az izomzat méretének és erejének növekedését, valamint a fizikai megterhelésből való gyorsabb regenerálódást biztosíthatja. Számos olyan gyógyszer létezik, amely tesztoszteront tartalmaz, akár injekció vagy gél formájában is.

Pogba mindössze 32 percet játszott ebben a szezonban, és nem vett részt az Udinese elleni Serie A-s nyitó összecsapáson.