Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Sosem hittem volna, hogy ez megtörténhet…”

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott Csehország ellen felkészülési mérkőzésen vasárnap a Puskás Arénában…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a mérkőzés után elmondta, hogy mennyire meghatotta őt a magyar szurkolók szeretete:

“Amikor erre gondolok, hogy a stadion egyik fele Marcót, a másik Rossit harsog, az nagyon megindító. Sosem hittem volna, hogy ez megtörténhet, Az a legkevesebb, amit tehetek, hogy megköszönöm. Azért kulcsoltam össze a kezem, mert ez köszönetnyilvánítás a részemről. Elnézést, ilyenkor elcsuklik a hangom.”

“A ma esti meccs bizonyította, amit korábban is mondtam, hogy amikor a válogatott játszik, nincs barátságos mérkőzés. Mindenki meg akarta nyerni a meccset. Nekünk voltak nagyobb helyzeteink, összességében kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, de ha most is minden helyzetet kihasználunk, más lehetett volna a végeredmény” – tette hozzá az olasz szakember a mérkőzésről.

Amikor gondban vagyunk, sajnos mindig ugyanazon a posztokon adódik problémánk. Schäfer András és Vécsei Bálint is több meccsről hiányzott már. Szoboszlai Dominik persze képes ezt a szerepet is betölteni, de a Liverpoollal szemben nekünk inkább előrébb van rá szükségünk. Meghívtunk olyan játékosokat, akik pótolhatják a hiányzókat, de egészen más a válogatottban szerepelni, mint az NB I-ben. Említhetem a jövőt illetően Szuhodovszki Somát is, akinek még alkalmazkodnia kell ahhoz, amit mi kérünk. Azonban ez a két meccs is üzenet lehet a fiatalok számára, ha megfelelően teljesítenek, megkaphatják a lehetőséget” – árulta el Rossi a hiányzók kapcsán.

Továbbá Varga Barnabásról elmondta, jelenleg úgy tűnik, Szalai Ádám után ő lehet az első számú csatár, de ez nem azt jelenti, hogy Ádám Martin nem kap majd lehetőséget, de most nem volt olyan fizikai állapotban, hogy segíteni tudjon a csapatnak.