Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az angol szövetségi kapitány megvédte az öngólt rúgó Maguire-t a kritikusoktól

Az angol válogatott 3-1-es győzelmet aratott a Skócia elleni felkészülési mérkőzésen, melyen Harry Maguire öngólt vétett

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Az angol sajtó mellett a válogatott hátvédje, Harry Maguire az angol szurkolóktól és a szakértőktől is hideget-meleget kapott a hibája után. Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate főleg az utóbbiak beszólásait nem várta volna, így gyorsan játékosa védelmére sietett:

“A skót szurkolók szemszögéből nézve értem. Nincs panaszom arra, amit tettek. Ez a hosszú ideje tartó, vele való nevetséges bánásmód következménye. A szurkolóink felismerték, hogy a saját szurkolóink részéről lehet, hogy lesz egy kis hőzöngés, de azt nem tűrjük, hogy mások belekötnek. Ez egy vicc. Még soha nem láttam, hogy egy játékost úgy kezeltek volna, mint őt, nem csak a skót szurkolók, de a kommentátorok, a szakértő, bármi, olyat alkottak, ami felülmúlja mindazt, amit valaha is láttam.”

“Harry volt volt a csapatunk egyik alapembere, évtizedek óta a legsikeresebb angol csapat tagja. Ezeknek a sikereknek kulcsszereplője volt. Beszéltem már a rangidős játékosok fontosságáról, ő pedig jelentős ebben. Minden alkalommal, amikor pályára lép, a rugalmasság és a tökösség, amit mutat, egyszerűen hihetetlen. Ő egy igazi topjátékos. Mindannyian vele vagyunk a nehéz időkben” – tette hozzá a kapitány.

A Manchester United-ben a csapatkapitányi karszalagját elveszítő védő hosszabb ideje mérsékeltebben teljesít, és inkább a hibáival vonult be a köztudatban, mintsem a jól sikerült megmozdulásaival.