Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Messi nélkül is magabiztosan nyert az argentin válogatott – videóval

Keddről szerdára virradóra újabb bonyolították le a második forduló mérkőzéseit a 2026-os világbajnokság selejtezőjében a dél-amerikai kontinensen

(Photo by Leonardo Fernandez/Getty Images)

Az argentin válogatott esélyeshez méltóan 3-0-s győzelmet aratott Bolívia vendégeként a megterhelő magaslati körülmények között. A világbajnoki címvédő soraiban Lionel Messi végül nem lépett pályára, és nem is nevezték a mérkőzésre, de a kispadról buzdította a társait. A meccs elején a hazaiak többször is veszélyeztetni tudtak, de az argentin válogatott szép lassan átvette az irányítást és több lehetőséget kidolgozott a bolíviai kapu előtt. A legnagyobb helyzet E. Fernández előtt maradt ki, aki egy remek távoli lövésből a felső lécet találta el. Nem sokkal később J. Álvarez labdaszerzés utáni erős közeli lövését Viscarra kapus hárította. Az első félóra végén tört meg a jég, amikor az alkalmi csapatkapitány Di María jobb oldali bejátszásából a kapu elé érkező Enzo Fernández szerezte meg a vezetést. Néhány perc múlva C. Romero tiszta szerelését követően R. Fernández csúnyán rátaposott ellenfele bokájára, melyért a játékvezető kiállította őt. Az emberelőnyt hamarosan újabb góllal használták ki a “gauchók”, a 42. percben ugyanis Di María kapu elé ívelt szabadrúgását Nicolás Tagliafico fejelte közelről a hálóba. Az argentin válogatott a létszámfölény birtokában a második félidőben is magabiztosan futballozott, Scaloni legénysége végig kézben tartotta a mérkőzést. A bolíviaiak kizárólag a védekezéssel voltak elfoglalva, miközben az argentinok többször újabb gólt szerezhettek volna, J. Álvarez a kapufát találta el, Di María lapos lövését Viscarra védte bravúrral. Az utolsó tíz percen belül a frissen becserélt Palacios lekészítéséből Nicolás González lőtte a hálóba a harmadik találatot, így a világbajnok ritkán látott magabiztossággal vitte el a három pontot egy olyan helyszínről, ahol rendre meg szokott szenvedni és nem egyszer meg is égette magát az elmúlt években.

Bolívia – Argentína 0-3 (0-2)
Gólszerzők:ill. E. Fernández (31.), Tagliafico (42.), N. González (83.)
Kiállítva: R. Fernández (39.), ill.

 

A selejtezősorozatot egy korábbi dokumentumhamisításos ügy miatt hárompontos levonással kezdő Ecuador 2-1-re legyőzte Uruguayt, így eltüntette a mínuszpontjait. A két tavalyi vb-résztvevő mérkőzését a házigazda kezdte aktívabban, a helyzeteik azonban rendre kimaradtak a remek formában lévő Rochet kapusnak is köszönhetően. Marcelo Bielsa legénysége kevésszer jutott el az ellenfél kapujáig, azonban nem sokkal a szünet előtt mégis eredményesek voltak, miután egy ellentámadás végén Agustín Canobbio fordulásból lőtt a hálóba. Az első félidő ráadásában egyenlített a hazai gárda, miután M. Caicedo szögletéből Félix Torres fejelt közelről védhetetlenül Rochet kapujába. A szünet után Nandez szabálytalansága miatt büntetőhöz jutottak a hazaiak, azonban E. Valencia a kapu mellé helyezett. Az egyenlítőiek tovább nyomtak és egy óra játék után Paez középre lőtt labdáját ismét Félix Torres kotorta be a hálóba. A hátralévő játékidőben Uruguay hiába próbálkozott az egyenlítésért, Ecuador megőrizte egygólos előnyét a lefújásig és otthon tartotta a három pontot.

Ecuador – Uruguay 2-1 (1-1)
Gólszerzők: F. Torres (45+5., 61.), ill. Canobbio (38.)

 

A kontinens leggyengébb csapatai közé tartozó Venezuela némi meglepetésre 1-0-s győzelmet aratott Paraguay felett. A Vinotinto ugyan többet támadott már az első félidőben, a hazaiak mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, kevés lehetőség adódott előttük, miközben az Albirroja többször is közel állt a vezetés megszerzéséhez. Ennek ellenére ők sem jártak sikerrel, így mindvégig nyílt maradt az összecsapás. A második félidőben a vendégek egyre inkább átvették az irányítást, Almirónék próbálkozásai azonban rendre kimaradtak, köszönhetően Romo kapus remeklésének is. Bő tíz perccel a vége előtt a hazaiak oldaláról Y. Herrera volt eredményes, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mivel a fordulásból leadott lövése előtt kézzel szelidítette meg a játékszert. A hajrában mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, végül a hosszabbításban Venezuela büntetőhöz jutott egy kezezés miatt, melyet Salamón Rondón magabiztosan értékesített, így csapata három ponttal gazdagodott.

Venezuela – Paraguay 1-0 (0-0)
Gólszerző: Rondón (90+3. – büntetőből), ill.

 

A selejtezősorozat aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A dél-amerikai kvalifikációból az első hat helyezett automatikusan kijut a következő világbajnokságra, míg a hetedik helyen végző csapat pótselejtezőt fog játszani a részvételért.

A 2. forduló eredményei:

Bolívia – Argentína 0-3
Ecuador – Uruguay 1-2
Venezuela – Paraguay 1-0
Chile – Kolumbia 0-0
Peru – Brazília 0-1

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!