Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a hajrában bukta el a győzelmet a Bayern München a rangadón – videóval!

A Bayer Leverkusen készült borsot törni a Bayern München orra alá a Bundesliga 4. fordulójának nyitómeccsén. Ehhez az Allianz Arénában kellett ponttal, vagy pontokkal távozniuk, ami sohasem egyszerű feladat.

Photo by Lars Baron/Getty Images

Három forduló után mindössze két 100%-os csapat maradt a Bundesligában – pont ez a kettő játszotta egymással a forduló rangadóját péntek este. Két rendkívül izgalmas csapatról van szó: a Leverkusen Xabi Alonso vezetésével egyre jobban néz ki és akár a dobogóra is jó lehet idén; a Bayern viszont eddig nem volt meggyőző Thomas Tuchel irányításával. Rajtuk kívül pedig természetesen a friss nyári szerzemény, Harry Kane állt még a figyelem középpontjában.

Angol sztár nem is várt sokáig, hamar hallatott magáról. A 7. percben egy szögletnél továbbcsúsztatott labdát zavartalanul fejelhetett a hálóba a hosszún érkezve, korán megszerezve ezzel a vezetést csapatának. A müncheniek egyébként szinte tökéletesen kezdtek: már a legelejétől beszorították ellenfelüket és a gólt leszámítva is magabiztosnak tűntek. Az első bő negyed óra szinte csak róluk szólt. A Leverkusen nehezen tudott kiszabadulni a saját kapuja elöl, de lépésről-lépésre hozták vissza magukat a meccsbe. Bő 20 perc után azonban Boniface vezényletével hirtelen erőre kaptak. Előbb egy komoly helyzettel jelentkeztek, majd Grimaldo révén egy csodás szabadrúgásgólt láthattunk tőlük a 24. percben. Ezzel ismét egyenlő volt az állás és hirtelen megélénkült a meccs.

Hullámzó volt a játék. Hol a Bayern, hol a Bayer támadott – a félidő második felében pedig több hatalmas helyzetet is feljegyezhettünk. Boniface lesgólig jutott, a másik kapunál pedig Hradecky kapusnak kellett 4-5 bravúrt bemutatnia. Jó volt az iram és izgalmas a találkozó, 1-1-es állással mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben stabilizálták játékukat a csapatok, így kissé megfontoltabb tempóban jött a folytatás. Ez azonban nem jelentette azt, hogy elmaradtak volna a helyzetek. Harry Kane például jó 10 perccel a szünet után könnyedén be is találhatott volna, ám Hradecky földöntúli bravúrral tartotta a döntetlen állást csapatának. Elöl a már említett nigériai Boniface életveszély volt, de ahány góltól megmentette csapatát Hradecky, nagyjából annyi ziccert maga is elpuskázott. A 78. percben ráadásul még Wirtz is kapufát lőtt, így a Leverkusen is kezdett lecsúszni a győzelemről.

És amikor úgy tűnt, hogy ez a mérkőzés a kihagyott lehetőségekről lesz emlékezetes, megérkeztek a gólok. A 86. percben a csereként beállt Tel cselezett ki három vendég védőt, majd szolgálta ki mesterien a középen érkező Goretzkát – aki nem hibázott. A hajrában előnybe kerültek a bajorok és simán be is húzhatták volna a három pontot – ha nincs egy büntető még a végén. Alphonso Davies azonban nem volt eléggé körültekintő, így megmozdulása után Schlager játékvezető büntetőt ítélt a Bayer javára. Palacios ezt magabiztosan értékesítette, így a Leverkusen végül pontot tudott menteni. Összességében igazságos döntetlen született ezen az eseménydús rangadón.

Bayern München – Bayer Leverkusen 2-2 (1-1)
Helyszín:
Allianz Arena (München) Vezette: Schlager
Gólszerző:
Kane (7.), Grimaldo (24.), Goretzka (86.), Palacios (95. – büntető)
Sárga lap: Tuchel, ill. Hofmann, Wirtz, Tapsoba
Kiállítás: ill.

Bayern München: Ulreich – Alphonso Davies, Kim, Upamecano, Laimer (De Ligt) – Kimmich (Mazraoui), Goretzka – Gnabry (Tel), Thomas Müller (Musiala), Sane – Kane (Chupo-Moting). Edző: Thomas Tuchel.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Grimaldo, Tapsoba (Hlozek), Tah, Kossounou, Frimpong (Adli) – Xhaka, Andrich (Palacios) – Wirtz (Amiri), Boniface, Hofmann (Hincapie). Edző: Xabi Alonso.

A forduló további párosításai

Péntek
Bayern München – Bayer Leverkusen 2-2

Szombat
15:30 Freiburg – Borussia Dortmund (Arena 4)
15:30 Köln – Hoffenheim
15:30 Mainz – Stuttgart
15:30 RB Leipzig – Augsburg
15:30 Wolfsburg – Union Berlin
18:30 Bochum – Eintracht Frankfurt (Arena 4)

Vasárnap
15:30 Heidenheim – Werder Bremen (Arena 4)
17:30 Darmstadt – Borussia Mönchengladbach (Match 4)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore