Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov továbbra sem érti a menesztését

A Ferencváros kispadjáról a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában történt kiesés után kirúgott szakember továbbra sem tudta feldolgozni a menesztését…

A Ferencváros vezetőedzői posztjáról két hónappal ezelőtt a feröeri KÍ Klaksvík elleni kiesést követően menesztett Sztanyiszlav Csercseszov az orosz Sport Expressnek adott interjúban utódja, az azóta szintén félreállított Máté Csabáról is beszélt:

“Amikor az FTC-hez kerültem, Csaba már ott dolgozott. Beszélgettünk, megtaláltuk a közös nyelvet, teljes jogú kollégánk lett. Amikor utánam Máté átvette a csapat irányítását, tíz meccsen kilenc győzelmet aratott. És utána kirúgták. Ilyen helyzetben nehéz bármit is kommentálni. Egy nevetséges meccs jött, amire egyáltalán nem számítottam. Nem volt előjele egy ekkora vereségnek, a Ferencváros további eredményei pedig azt mutatták, hogy a csapat jó formában van: ha az ellenkezője történt volna, Csabának nehéz lett volna ennyi meccset megnyerni ilyen teljesítménnyel.”

“Mellesleg ennek a sorozatnak a főszereplője a nyári szerzeményünk, Varga Barnabás volt, akinek a szerződtetéséhez ragaszkodtunk, de az idény elején még nem volt ideje játékba lendülni, csak azután jött részéről az áttörés” – magyarázta az orosz tréner.

Csercseszov a jövő nyártól az Eintracht Frankfurthoz igazoló Lisztes Krisztiánról is elmondta a véleményét: “Az Eintracht Frankfurt nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Lisztes Krisztiánt, akinek az édesapja is játszott Németországban. Amikor az asszisztenseim és én megérkeztünk a Ferencvárosba, az akkor tizenhat éves srác nem is álmodhatott az első csapatról. Most pedig ő a magyar labdarúgás felemelkedő csillaga, leendő Bundesliga-játékos, aki jövő nyáron csatlakozhat a Frankfurthoz.”