Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: az UEFA vizsgálatot indított a románok ellen

Miután a keddi Románia-Koszovó Eb-selejtező a hazai szurkolók diszkriminatív viselkedése miatt hosszabb időre félbeszakadt, a nemzetközi szövetség vizsgálatot kezdeményezett…

(Photo by Vasile Mihai-Antonio/Getty Images)

Az UEFA megerősítette, hogy vizsgálatot kezdeményezett a keddi Románia-Koszovó Európa-bajnoki selejtező miatt, miután a találkozó negyedóra játék után közel egy órára félbeszakadt.

A hazai ultrák az ellenfél ország létezését megtagadó rigmusokat skandáltak. A vendégcsapat játékosai a kirekesztést megelégelve, levonultak a pályáról. A román labdadrúgó-szövetség hivatalos közleményben ítélte el szurkolói viselkedését, a koszovóiak pedig a nemzetközi szövetséghez fordultak.

Az UEFA a minap öt vádpontot fogalmazott meg a román szövetséggel szemben: rasszista magatartás, provokatív üzengetések, tárgyakkal dobálózás, pirotechnikai eszközök használata és nyilvános átjárók eltorlasztása.

A szurkolók viselkedése miatt a román szövetséget jó eséllyel pénzbüntetéssel vagy zárt kapus/szektorbezárásos büntetéssel sújthatják, de egyes források szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a hazaiak által 2-0-ra megnyert találkozót végül 0-3-mal fogják jóváírni Koszovónak.