Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: fordulatos, hatgólos mérkőzésen gyűrte le a Freiburgot a Borussia Dortmund – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 4. fordulójában a Borussia Dortmund a Freiburg otthonába látogatott és egy fordulatos, gólgazdag találkozón gyűjtötte be mind a három pontot.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

A vezetést a 11. percben a BVB szerezte meg, Julian Brandt szögletére Mats Hummels érkezett a legjobb ütemben és a rutinos védő 11 méterről a kapuba fejelt (0-1). Már-már úgy nézett ki, hogy Hummels góljával előnnyel mehetnek szünetre a vendégek, ám ekkor jött a hidegzuhany a Dortmundnak. A hosszabbítás 3. percében Grifo tekert a kapu elé egy szabadrúgást, ami Lucas Holer fejét találta meg, a középpályás pedig a kapuba bólintott (1-1). A ráadás 6. percében pedig meg is szerezte a vezetést a Freiburg, ezúttal is Grifo tekerte a kapu elé a játékszert, most azonban Hofler tudott a kapuba fejelni (2-1).

A szünetben rendezték soraikat a vendégek, aminek eredménye a fordítás lett. A 60. percben gyors támadást vezetett a BVB, aminek a végén Füllkrug és Donyell Malen kényszerítőzött, amiből utóbbi ziccerbe került és nem hibázott közelről, kirúgta a hosszú sarkot Atubolu mellett (2-2). A 82. percben Hofler a kiállítás sorsára jutott durvasága miatt, ami meg is pecsételte a hazaiak sorsát. A 88. percben Reus ívelt be messziről egy szabadrúgást a kapu elé, ahol óriási kavarodás alakulat ki, és a lecsorgó labdára Hummels reagált a leggyorsabban, amelyet éppen csak, de át tudott tuszkolni a gólvonalon (2-3). A hosszabbítás 2. percében Wolf tette le a labdát a lendületből érkező Reus elé, aki egészen a kapuig gyalogolt a labdával és ziccerét higgadtan értékesítette a rutinos támadó (2-4). A Borussia Dortmund a győzelmével javította az elmúlt két bajnoki döntetlent és fellépett a 7. helyre, míg a Freiburg visszacsúszott a 9. pozícióba.

Freiburg – Borussia Dortmund 2-4 (2-1)
Helyszín: Europa-Park Stadion (Freiburg), Vezette: T. Stieler
Gólszerzők: L. Holer (45+2.), N. Hofler (45+6.) ill. Hummels (11. 88.), Malen (60.), Reus (90+2.)
Sárga lap: Lienhart (86.), Eggestein (89.) ill. Bensebaini (45+4.), Wolf (68.), Can (78.)
Kiállítva: N. Hofler (82.) ill.

Freiburg: Atubolu – Gulde, Ginter, Lienhart, Kubler (Schmidt 85.) – Eggestein, Hofler, Doan (Rohl 85.), Holer (Adamu 77.), Sallai – Gregoritsch (Grifo 28.). Vezetőedző: C. Streich

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Bensebaini (Wolf 46.) – Sabitzer, Can (Moukoko 84.), Brandt (Reus 71.) – Malen, Haller (Füllkrug 59.), Adeyemi (Nmecha 59.). Vezetőedző: E. Terzic

A mérkőzés videós összefoglalója:

Szombat:
Freiburg – Borussia Dortmund 2-4
Köln – Hoffenheim 1-3
Mainz – Stuttgart 1-3
RB Leipzig – Augsburg 3-0
Wolfsburg – Union Berlin 2-1
18:30 Bochum – Eintracht Frankfurt (Tv: Arena 4)

Vasárnap:
15:30 Heidenheim – Werder Bremen (Tv: Arena 4)
17:30 Darmstadt – Borussia Mönchengladbach (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása: