Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kevesebb mint félóra alatt lerendezte a Leipzig az Augsburgot – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 4. fordulójának szombati játéknapján a RB Leipzig sima győzelmet aratott hazai környezetben az Augsburg ellen.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A lipcsei alakulat kezdőcsapatában ezúttal nem volt ott Willi Orbán sérülés miatt, de a kispadra leülhetett hosszú idő után újra Gulácsi Péter, aki még tavaly októberben szenvedett sérülést. A Leipzig egy félidő alatt lerendezte a három pont sorsát. A vezetést a 7. percben szerezték meg, Openda tett középre egy labdát, amire Xavi Simons érkezett a legjobbkor és közelről a kapuba fejelt (1-0). A hazaiak négy perccel később kettőre növelték előnyüket, ezúttal Xavi Simons az előkészítő szerepét vállalta magára, remek labdát adott Lois Opendának, aki egy átvételt követően 15 méterről higgadtan gurított Dahmen mellett a hálóba (2-0). A 27. percben jött az újabb lipcsei találat, Poulsen rúgta keresztbe a labdát, amire David Raum érkezett és a rövidre lőtt labdájába Dahmen már csak beleérni tudott, így a kapuban kötött ki a játékszer (3-0). A szünetre így nagyon magabiztos előnnyel mehettek a hazaiak.

A második játékrészben a Lipcse már nem volt ennyire élénk, annál inkább a vendégek, akik azonban hiába próbálkoztak szépszámmal, végül a szépítő találat sem jött össze. Az 50. percben Tietz fejelt remekül egy beadást követően, de Blaswich hárítani tudta. Az 57. percben is a hazaiak kapusa volt az egyik főszereplő, miután Demirovic lövését tudta szögletre ütni. A Leipzig jobb helyzetkihasználásának köszönhetően végül sima sikert arat, amivel fellépett a 3. helyre, míg az Augsburg 4 pontot gyűjtve jelenleg csak a 12. pozíciót foglalja el.

RB Leipzig – Augsburg 3-0 (3-0)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse), Vezette: S. Stegemann
Gólszerzők: Simons (7.), Openda (12.), Raum (27.) ill.
Sárga lap: – 
Kiállítás: –

RB Leipzig: Blaswich – Henrichs, Simakan, Lukeba, Raum (Lenz 76.) – Simons (Baumgartner 76.), Schlager, Kampl, Forsberg (Carvalho 64.) – Openda (Sesko 64.), Poulsen. Vezetőedző: M. Rose

Augsburg: Dahmen – Pfeiffer, Bauer, Uduokhai (Gouweleeuw 46.) – Mbabu, Rexhbecaj, Dorsch (Engels 45+2.), Pedersen (Iago 46.) – Vargas (Jensen 82.), Demirovic, Beljo (Tietz 46.). Vezetőedző: E. Maassen

A mérkőzés videós összefoglalója:


Szombat:

Freiburg – Borussia Dortmund 2-4
Köln – Hoffenheim 1-3
Mainz – Stuttgart 1-3
RB Leipzig – Augsburg 3-0
Wolfsburg – Union Berlin 2-1
18:30 Bochum – Eintracht Frankfurt (Tv: Arena 4)

Vasárnap:
15:30 Heidenheim – Werder Bremen (Tv: Arena 4)
17:30 Darmstadt – Borussia Mönchengladbach (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore