Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nagyon magabiztosan, öt góllal verte a Barcelona a Betist – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 5. fordulójában a Barcelona a Betist fogadta. Erődemonstrációt tartottak a katalánok, hogy megmutassák, idén is számolni kell velük, és végül ötöt rámoltak be a sevillaiak kapujába. 

 (Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

Már az első félidőben jobban játszott a Barcelona, ám csak a 25. percben sikerült megszerezniük a vezetést, amikor Joao Felix iramodott meg a tizenhatoson belül és bevágta a labdát a bal alsó sarokba, ezzel megszerezve az első találat a Barca színeiben. A következő gólig se kellett sokat várni, hiszen a 32. érkezett, ekkor Christensen tálalta a labdát Lewandowski elé, majd a lengyel a kapufát eltalálva a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A játékrész hátralévő részében főleg a Barcelona tartotta a labdát- A 49. percben még a Betisnek volt egy nagy helyzete, amikor Riad ért oda először egy kipattanóra, de Ter Stegen bravúrral védett.

A második félidőre se változott a játék képe, sőt, egyre jobban játszott a Barca. Az 58. percben Joao Felix ismét betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólt. Aztán a 63. percben háromgólosra növelték az előnyüket, miután Ferran Torres értékesített gyönyörűen egy szabadrúgást. Három perccel később pedig jött a negyedik is, most a csak két perce becserélt Raphinha törte át a védelmet a remek labdaátvételt követően, majd pontos lövést küldött a jobb alsó sarokba. Kicsit visszavett a Barca, de mégis érkezett az ötödik találat is a 82. percben, amikor Joao Cancelo szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a bal alsó sarokba ment. Ezzel újabb portugál szerezte meg az első gólját katalán színekben.

Barcelona – Betis 5-0 (2-0)
Helyszín: Estadio Olímpico (Barcelona) Vezette: José María Sánchez Martínez.
Gólszerzők: Joao Felix (25.) Lewandowski (32.), Ferran Torres (62.), Raphinha (66.), Cancelo (81.)
Sárga lap: Inigo Martínez (86.) ill. Bartra (73.), Guido Rodriguez (84.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Balde (Marcos Alonso, 76.), Christensen (Inigo Martínez, 76.), Koundé, Cancelo, Gavi, Romeu (Gündogan, 64.), de Jong, Joao Felix (Yamal, 64.), Ferran Torres (Raphinha, 64.), Lewandowski. Vezetőedző: Xavi

Betis: Silva (Vieites, 46.), Bellerín, Bartra, Riad, Miranda, Altimia, Roca (Guido Rodriguez, 66.), Luiz Henrique (Ezzaizouli, 46.), Isco (Rodri, 66.), Ayoze Perez (Cruz, 66.), Willian José. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Az 5. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Rayo Vallecano – Alaves 2-0

Szombat:
Athletic Bilbao – Cadíz 3-0
Valencia – Atlético Madrid 3-0
Celta Vigo – Mallorca 1-0
Barcelona – Betis 5-0

Vasárnap:
14:00 Getafe – Osasuna (Tv: Spíler 2)
16:15 Villarreal – Almería (Tv: Spíler 2)
18:30 Sevilla – Las Palmas (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Madrid – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Granada – Girona (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore