Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hátrányból fordított a Liverpool a forduló nyitómérkőzésén – videóval

Mo Salah vezényletével egygólos hátrányból állt fel és fordított a Liverpool az 5. fordulóban, ahol Jürgen Klopp együttese, ha ideiglenesen is, de élre állt…

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A legutóbbi alkalommal amikor a Wolves és a Liverpool összecsapott, a Farkasok ünnepelhettek hatalmas győzelmet, hiszen a Wolves már a hatodik percben megkezdte a gólgyártást a széteső félben lévő Vörösök ellen az előző szezon folyamán.

Az idei fordulóban sem alakult a meccs eleje másként, hiszen a Wolves ezúttal Pedro Neto gyönyörű felfutását követően került ziccerbe a mérkőzés 7. percében, Hee-Chan pedig nem tétovázott és gólra váltotta a lehetőséget, így hozva ismét nehéz helyzetbe a vendégeket ismét.

Az első félidőben ennek köszönhetően a Liverpool abszolút megszeppenve játszott, hiába a labdabirtoklási fölénye a Vörösöknek, végül egyenlítés nélkül hagyták el a felek a pályát a félidei sípszót követően.

A második játékrészben azonban magához tért a Liverpool, és Mo Salah irányításával az 55. percben kiegyenlített, majd a 85. percben megfordította a mérkőzést, hogy a 90+1. percben a végső döfést is bevigye a hazaiaknak, így beállítva az 1-3-as végeredményt az 5. forduló nyitómérkőzésén.

A Liverpool így ideiglenesen a tabella élére ugrott, kíváncsian várva a Manchester City és az Arsenal mérkőzéseit.

Wolves – Liverpool 1-3 (1-0)
Gólszerzők:
Hee-Chan (7.)ill. Gakpo (55.) Robertson (85.) Elliott (90+1.)
Kiállítás:ill.-

Liverpool: Alisson Becker, Jarell Quansah (Ibrahima Konaté), Joël Matip, Andy Robertson, Joe Gomez, Alexis Mac Allister (Luis Díaz), Curtis Jones, Dominik Szoboszlai, Cody Gakpo (Darwin Núñez), Diogo Jota (Harvey Elliott), Mohamed Salah.

Wolverhampton Wanderers: José Sá, Max Kilman, Craig Dawson, Rayan Aït-Nouri (Hugo Bueno), Nélson Semedo, Jean-Ricner Bellegarde (Tommy Doyle), Mario Lemina (Boubacar Traoré), João Gomes, Matheus Cunha (Fábio Silva), Pedro Neto, Hwang Hee-Chan (Matt Doherty).

 

Az 5. forduló eredményei:

Szombat:
Liverpool – Wolves 1-3
Aston Villa – Crystal Palace
Fulham – Luton
Manchester United – Brighton
Tottenham – Sheffield Utd.
West Ham – Manchester City
Newcastle – Brentford

Vasárnap:
Bournemouth – Chelsea
Everton – Arsenal

Hétfő:
Nottingham – Burnley

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore