Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordított, így továbbra is 100 százalékos a Real Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 5. fordulójában a Real Madrid a Real Sociedadot fogadta a Santiago Bernabeuban. A királyi gárda már nagyon hamar hátrányba került, és a baszkok sokáig nagyon erősen is játszottak, ám a második félidőre mintha elfogytak volna, a hazaiak pedig megfordították az eredményt. A Real Madrid így továbbra is 100 százalékos a bajnokságban. 

 (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Meglepetésre nagyon hamar, az 5. percben vezetést szerzett a Real Sociedad, amikor Barrenetxea első lövését még védte Kepa, a kipattanót azonban már a hálóba vágta. A 11. percben ismét betaláltak a vendégek Kubo révén, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A 16. percben kiegyenlíthetett volna a Real Madrid, amikor Joselu találta el a felső lécet, amikor az üres kapura rúgta a labdát. A 29. percben Rodrygo került helyzetbe az ötösön belül, a labdát a kapu közepe felé lőtte volna, de Remiro védeni tudott. A 30. percben már megint a vendégek jártak közel a gólhoz, amikor Kubo lövése a kapu bal oldala felé szállt, de a kapus csodálatos mozdulattal védeni tudott. A 31. percben ismét Kubóval került szembe Kepa egy fejessel, ám a kapus most is nagy bravúrral védett. A 37. percben Rodrygo esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető szerint az eset nem ért büntetőt. Végül újabb gól már nem született a játékrészben.

A második félidőben nem kellett sokat várni a Real Madrid egyenlítésre, mivel rögtön az első percben jött Valverde, és csodálatos lövést a kapu bal oldalába, a labda pedig a kapufáról pattant be. Az 54. percben Carvajal esett el egy védővel történt ütközést követően a tizenhatoson belül, de a bíró szerint semmi nem történt. Végül a 61. percben jött a hazaiak vezető találata, amikor Fran Garcia tökéletes beadása után Joselu fejelt gyönyörűen a hálóba. Nagyon visszaesett a Real Sociedad játéka, és nem igazán veszélyeztette a Madrid kapuját. A 91. percben Bellingham meglőhette volna az újabb gólját, miután Brahim beadását fejelhette mélyről a kapura, de Remiro bravúrral védett.

Real Madrid – Real Sociedad 2-1 (0-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid) Vezette: Cesar Soto Grado
Gólszerzők: Valverde (46.), Joselu (60.) ill. Barrenetxea (5.)
Sárga lap: Tchouameni (33.), Fran Garcia (71.), Alaba (90+4.) ill. Merino (68.), Traore (77.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Kepa, Fran Garcia (Nacho, 74.), Alaba, Rüdiger, Carvajal, Kroos, Tchouameni (Modric, 62.), Valverde (Lucas Vazquez, 87.), Bellingham, Rodrygo (Brahim, 87.), Joselu (Camavinga, 62.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Real Sociedad: Remiro, Traore, Zubeldia, Le Normand, Mendez (Zakharyan, 81.), Zubimendi, Merino, Tierney (Munoz, 69.), Kubo, Barrenetxea (Cho, 81.), Oyarzabal (Sadiq, 81). Vezetőedző: Imanol Alguacil

Az 5. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Rayo Vallecano – Alaves 2-0

Szombat:
Athletic Bilbao – Cadíz 3-0
Valencia – Atlético Madrid 3-0
Celta Vigo – Mallorca 1-0
Barcelona – Betis 5-0

Vasárnap:
Getafe – Osasuna 3-2
Villarreal – Almería 2-1
Sevilla – Las Palmas 1-0
Real Madrid – Real Sociedad 2-1

Hétfő:
21:00 Granada – Girona (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore