Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Club América kiütéssel nyerte a forduló rangadóját – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Aperturájának 8. fordulójában vasárnapra virradóra a Club América és a Chivas Guadalajara mérkőzött meg egymással…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

A Club América az előzetesen vártnál jóval simábban, 4-0-ra diadalmaskodott a Chivas Guadalajara ellen a mexikói bajnokság (Liga MX) hétvégi rangadóján. A hazaiak a mérkőzés jelentős részében dominálni tudtak és már az első húsz perc végén magukhoz ragadták az előnyt, amikor az uruguayi Brian Rodríguez nagyszerű cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd közeli lövése irányt változtatva a kapuban kötött ki. A folytatásban a guadalajaraiak próbálkoztak többet, azonban nem jártak sikerrel. A vendégek ráadásul hátul kinyíltak, melyet az América az első félidő hajrájában újabb góllal büntetett meg, Diego Valdes a tizenhatos előteréből tekert gyönyörűen a hosszú sarokba. A második játékrész elején a vendégek egy lesgólig jutott. A Chivas nagy erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, azonban a helyzetek kihasználatlanul maradtak, Malagon remekül védte az América kapuját. A 65. percben a mexikóvárosiak növelték tovább előnyüket, miután egy szöglet után a vendégek nem tudtak felszabadítani, Lichnovsky bejátszása után pedig a második gólját szerző Diego Valdes tekert a hosszú felsőbe. A Chivas számára a szépítés sem jött össze, az América pedig a hajrában már a közönségnek játszhatott. Több kimaradt lehetőség után tíz perccel a vége előtt Alejandro Zendejas egy közeli találattal alakította ki a 4-0-s végeredményt.

A két csapat ezzel helyet cserélt a tabellán, az América több csapatnál kevesebb mérkőzést játszva felkapaszkodott a negyedik pozícióba.

Club América – Chivas Gudalajara 4-0 (2-0)
Gólszerzők: B. Rodríguez (21.), D. Valdes (37., 65.), Zendejas (80.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore