Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hazai pályán gálázott az FC Barcelona a nyitófordulóban – videóval

Esélyt sem hagyott az ellenfelének az FC Barcelona hazai pályán, Joáo Félix vezényletével öt gólt gurítottak a hazaiak, míg a csoport másik összecsapásán az FC Porto is magabiztos győzelmet aratott…

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Nem tartogatott sok meglepetést a Bajnokok Ligája első fordulója a H-csoportban, hiszen a végre könnyű sorsolást kapó FC Barcelona élt a lehetőséggel, és esélyt sem adott az ellenfelének, hogy az esetlegesen pontot csenjen az Estadio Olímpicoból. Xavi csapata a hétvégéhez hasonló módon állt ki az Antwerpen elleni mérkőzésre, amelynek meg is lett a gyümölcse, a csapat friss igazolása, Joáo Félix ezúttal is remekelt gránátvörös-kékben. A portugál támadó már a 11. percben feltörte a belgák védelmét, majd a 19. percben csatártársát, Lewandowskit is egy gyönyörű labdával szolgálta ki, amikor a Barca megduplázta az előnyét a 19. percben. A gólok sorozata azonban még csak ekkor kezdődött, hiszen Raphina beadása, Bataille lábáról pattant a vendégek kapujába, így az Antwerp szinte az esélytelen nyugalmával mehetett a félidei pihenőre, miközben 3-0-át mutatott az eredményjelző.

A második etapban folytatódott a Barcelona remeklés, először a csapat fiatal motorja, Gavi növelte tovább a hazaiak előnyét, majd a mérkőzés embere, Joáo Félix ismét be tudott találni, mielőtt Xavi lecserélte őt a hajrát megelőzően.

Az FC Barcelona így magabiztosan vezeti a csoportját, amelyből ezúttal úgy tűnik, hogy simán el fogja érni a legjobb tizenhatot a két éves El-számüzetést követően.

Barcelona – Antwerpen 5-0 (3-0)
Helyszín: 
Estadio Olímpico (Barcelona) Vezette: Petrescou R. M.
Gólszerzők:
Felix (11. 66. ) Lewandowski (19.) Bataille ÖG (22.) Gavi (54.)  ill.
Sárga lapok: Gavi (36.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Barcelona: Marc-André ter Stegen, Andreas Christensen, Jules Koundé, Alejandro Balde, João Cancelo (Sergi Roberto), Frenkie de Jong (Oriol Romeu), Gavi (Fermín López), Ilkay Gündogan, Robert Lewandowski, João Félix (Lamine Yamal), Raphinha (Ferran Torres).

Antwerp: Jean Butez, Soumaila Coulibaly, Toby Alderweireld, Owen Wijndal, Jelle Bataille (Gyrano Kerk), Jurgen Ekkelenkamp (Alhassan Yusuf), Mandela Keita, Arthur Vermeeren, Vincent Janssen (George Ilenikhena), Michel Ange Balikwisha (Ritchie de Laet), Arbnor Muja (Anthony Valencia).

Az FC Porto mindeközben finoman jelezte, hogy igényt tartana a csoport másik továbbjutást érő helyére, hiszen a portugálok a H-csoport másik hasonlót erőt képviselő csapatával, a Shakhtar Donetskel csaptak össze Hamburgban. Galeno már a 8. percben megkezdte a gólgyártást, azonban ekkor még az ukrán csapat Kelsy révén tudott válaszolni, ám 2 perccel a “hazaiak” találatát követően ismét Galeno zörgette meg a hálót, így visszaszerezve azt a vezetést, amelyet Taremi 29. percben lőtt gólja biztosított be az első félidő folyamán.

A portugálok így a csoport második helyére ugrottak gyengébb gólkülönbségük révén, azonban hatalmas előnyre tettek szert a Donetsk ellen, hiszen a visszavágón már hazai pályán fogadhatják a nagy ukrán riválist.

Shakhtar Donetsk – FC Porto 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Kelsy (13.)  ill. Galeno (8. 15.) Taremi (29.)
Kiállítás:ill.

Shakhtar Donetsk: Dmytro Piznky, Yaroslav Rakitskiy, Stav Lamkin (Irakli Azarovi), Novatus Dismas, Yukhym Konoplia (Giorgi Gocholeishvili), Taras Stepanenko (Oleksiy Kashchuk), Heorhii Sudakov, Yehor Nazaryna, Kevin Kelsy (Artem Bondarenko), Danylo Sikan (Eguinaldo), Oleksandr Zubkov.

FC Porto: Diogo Costa, David Carmo, Pepe , Zaidu Sanusi (Wendell ), João Mário (Jorge Sánchez), Iván Jaime (Nicolas Gonzalez), Stephen Eustáquio, Alan Varela, Mehdi Taremi, Galeno , André Franco (Gonçalo Borges).

 

A H-csoport eredményei:

FC Barcelona – Antwerpen 5-0
Shakhtar Donetsk – FC Porto 1-3


A H-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore