Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálták a német válogatott új szövetségi kapitányát – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint a német labdarúgó-válogatott hamarosan bejelentheti új szövetségi kapitányát.

(Photo by Marius Becker/picture alliance via Getty Images)

A német Bild értesülései szerint várhatóan Julian Nagelsmann lesz a német férfi válogatott új szövetségi kapitánya. Kinevezése csak rövid távú lesz, ami azt jelenti, hogy a 2024-es Európa-bajnokság végéig szóló szerződést kap, amelynek Németország a házigazdája.

A 36 éves szakember Hansi Flick utódja lesz, akit szeptember 10-én menesztettek, miután csapata 4-1-es vereséget szenvedett Japán ellen egy nemzetközi barátságos mérkőzésen. Flick egyetlen nagy tornáján, a 2022-es világbajnokságon Németország már a csoportkörben kiesett.

Nagelsmann március óta nem volt vezetőedző, miután a Bayern München kirúgta. Ötéves szerződéssel 2021 júliusában csatlakozott a Bayernhez, és első szezonjában megnyerte a Bundesligát is, de leváltották Thomas Tuchelre, miután a Bayern kiábrándító formát mutatott, és a bajnokságban elvesztette az első helyet.

A korábbi Bayern-menedzser két évet töltött az RB Leipzignél, ahol története során először vezette a klubot a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, és előtte három évet töltött a Hoffenheimnél is.

A nyáron a Chelsea, a Tottenham Hotspur és a Paris Saint-Germain érdeklődését is felkeltette, de a három klub Mauricio Pochettino, Ange Postecoglou, illetve Luis Enrique kinevezése mellett döntött.

Az Európa-bajnokság június 14-én kezdődik, Nagelsmann pedig három válogatott szünetben irányíthatja a nemzeti csapatot a torna előtt. Mivel Németország házigazdaként automatikusan kvalifikálta magát a jövő nyári Eb-re, Nagelsmann első versenymérkőzése a torna nyitó csoportmérkőzése lesz.

Németország a legutóbbi két világbajnokságon már a csoportkörben kiesett, és a 2020-as Eb-in is a 16 között esett ki.

Németország október 14-én az Egyesült Államok elleni barátságos mérkőzéssel tér vissza a pályára, amelyet a Mexikó elleni újabb felkészülési mérkőzés követ.