Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: ismét Jude Bellingham volt a Real Madrid nyerőembere – videóval

A Bajnokok Ligája csoportköre elkezdődött a héten, és a szerdai játéknap kora esti mérkőzésén megkezdte menetelését a sorozat rekordgyőztese, a Real Madrid is. A “királyi” gárda az Union Berlint fogadta. A másik 18:45-kor kezdődő találkozón a Galatasarayhoz látogatott a Köbenhavn.

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

Az első játékrészben ugyan 12 alkalommal is próbálkozott kapura lövéssel a Real Madrid, de rendre célt tévesztettek a “királyiak”. Két komolyabb lehetőséget lehetett feljegyezni a hazaiak részéről, a 3. percben Joselu fejelt a jobb alsó irányába, azonban Frederik Ronnow hárítani tudta a spanyol csatár próbálkozását. A 6. minutumban is Joselu veszélyeztetett, ezúttal is fejjel, viszont most még a kaput sem találta el, habár közel járt a gólhoz. A vendégek pedig komolyabb gólhelyzet nélkül fejezték be az első 45 percet, így 0-0-val mentek szünetre a csapatok.

A második félidő izgalmasan kezdődött, a 49. percben mutatott némi életjelet támadásban az Union Berlin is, Robin Gosens lőhetett, azonban nem találta el a kaput. Az 51. percben tűzijátékot rendezett a Real Madrid, Rodrygo kétszer is próbálkozott, első lövését Ronnow védte, a második pedig a kapufáról jött le, majd Camavinga is megpróbált gólt szerezni, viszont elkerülte lövése a kaput. Az 54. percben Joselu lőtt, azonban a berliniek hálóőre újfent hárítani tudott. A 63. minutumban újabb Ronnow bravúrt lehetett feljegyezni, Joselu fejesét ütötte kapufára a dán portás. A hosszabbítással együtt hátralévő bő félórában nyomott a spanyol gigász és úgy tűnt, hogy 0-0 lesz a találkozó vége, ám a ráadás 4. percében egy gyors szögletet követően Valverde lőhetett ígéretes helyről, ami a hazaiak szempontjából szerencsésen vágódott le, így Bellinghamnek csak 2 méterről az üresen tátongó kapuba kellett pofoznia a győztes találatot (1-0).

Real Madrid – Union Berlin 1-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu (Madrid), Vezette: E. Eskas (norvég)
Gólszerzők: Bellingham (90+4.)  ill.
Sárga lap: Tchouaméni (37.) ill. Tousart (1.)
Kiállítás:ill.

Real Madrid: Arrizabalaga – Vázquez, Rüdiger, Nacho (F. García 73.), Alaba – Modric (B. Díaz 80.), Tchouaméni (Valverde 66.), Camavinga (Kroos 66.), Bellingham – Joselu, Rodrygo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Union Berlin: Ronnow – Doekhi, Bonucci (Jaeckel 80.), Leite – Juranovic, Tousart (Kemlein 83.), Kral, Laidouni (Aaronson 66.), Gosens – Becker (Fofana 80.), Behrens (Volland 66.). Vezetőedző: Urs Fischer

A mérkőzés videós összefoglalója:

A C-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

A Galatasaray és a Kobenhavn összecsapásán nagyon fontos volt mindkét csapat számára mind a három pont megszerzése, mert a kvartett másik két együttese a Bayern München és a Manchester United. A találkozó elején jól bekezdtek a törökök és több lehetőségük is volt megszerezni a vezetést, Icardi két, míg Akturkoglu három alkalommal is veszélyeztetett, de a gólt egyiküknek sem sikerült megszereznie, utóbbi még a felső lécet is eltalálta. Ahogy azonban az ilyenkor lenni szokott, a vendégek egyszer jutottak el az ellenfél kapuja elé és azonnal meg is szerezték a vezetést, a 35. percben Lukas Lerager fejelte a labdát Mohamed Elyounoussi elé, aki átvette, majd higgadtan a kapuba lőtt (0-1). Még az első félidőben volt egy veszélyes fejese Mertensnek, de végül egygólos vendég előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidő már másképp alakult, a török csapatnak már a lehetőségek sem jöttek, míg a dán alakulat megszerzi második gólját is a játékrész első negyedórájának végén. Az 58. percben Meling kapott remek kiugratást, majd kivárt a végsőkig és az üresen érkező Diogo Goncalves elé tette le a labdát, aki nem hibázott és az üres kapuba belsőzte a labdát (0-2). A 73. percben Elias Jelert nagy butaságot követett el, ugyanis sárga lappal a birtokában elkésett egy belépővel, így kiállítja Georgi Kabakov játékvezető. Sokáig úgy tűnt, hogy emberelőnyével nem tud élni a Galatasaray, ám a 86. percben Sacha Boey a Bajnokok Ligája debütálásán óriási gólt lőtt éles szögből a rövid felsőbe (1-2). Mindössze két perccel később pedig egyenlíteni tud a török alakulat, a csereként beálló Wilfried Zaha megverte védőjét, majd beívelte a labdát, ami a hosszún a 16-os vonalánál álló Tetét találta meg, a brazil támadó pedig ballal kapásból gyönyörű gólt lő (2-2). A döntetlennel a mérkőzés alakulásának tekintetében a hazaiak örülhetnek jobban, azonban nagyon két fontos pontot buktak el, akárcsak a vendégek, akik kétgólos előnyt adtak le.

Galatasaray – Köbenhavn 2-2 (0-1)
Helyszín: Rams Park (Isztambul), Vezette: G. Kabakov (bolgár)
Gólszerzők: Boey (86.), Tete (88.) ill. Elyounoussi (35.), D. Goncalves (58.)
Kiállítás:ill. Jelert (73.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az A-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore