Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: magabiztos győzelemmel indított az Arsenal! – videóval

A Bajnokok Ligája B-csoportjában, az Arsenal hazai pályán egy félidő alatt eldöntötte az érdemi kérdéseket a PSV Eindhoven ellen; miközben Sevillában is kialakult a találkozó ezen szakaszában a végeredmény a hazai csapat és a francia Lens között.

(Photo by Hans van der Valk/BSR Agency\Getty Images)

 

Arsenal – PSV Eindhoven 3-0 (3-0)
Emirates stadion, Vezette: F. Zwayer (német)
Gólszerzők: Saka (8.), Trossard (20.), G. Jesus (38.)
Sárga lap: White (43.) illetve Boscaglia (47.), Tillman (80.), Schouten (87.)
Piros lap:

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko (Tomiyasu, 58.) – Havertz, Rice (Jorginho, 76.), Odegaard – Trossard (Nelson, 58.), G. Jesus (Smith Rowe, 69.), Saka (Vieira, 69.). Menedzser: Mikel Arteta

PSV: Benitez – Teze, Bella-Kotchap (Ramalho, 76.), Boscagli, Dest – Veerman, Schouten, Saibari (Tilma, 66.) – Bakayoko (Lozano, 66.), S. de Jong (Pepi, 90.), Lang (Vertessen, 77.). Vezetőedző: Peter Bosz

Jó bajnoki formáját a Bajnokok Ligájára is átmentette az Arsenal, amely hazai pályán nem sok esélyt, sőt időt sem adott a PSV-nek, hiszen alig 10 perc alatt már Bukayo Saka révén vezetett is Mikel Arteta csapata. Az angol válogatott támadó stílusosan ünnepelte ezzel a találattal első Bajnokok Ligája találkozóját!

A korai vezetés után sem lassítottak az ‘ágyúsok’, ráadásul újabb gólt, gólokat szereztek. Előbb Leandro Trossard fejezett be egy pontos átlövéssel egy ellentámadást (…)

(…) Majd nem sokkal később Gabriel Jesus senkitől sem zavartatva kezelhetett le egy bal oldali beadást a tizenhatoson belül, amelyet nem is hibázott el.

A PSV-nek voltak momentumai, érezhetően nem a védekezésre készült a holland csapat – Talán utóbbit jobban tette volna.

A szünet után, talán a hazai szurkolók csalódtak a legnagyobbat azzal, hogy bár gólparádét reméltek a folytatásban is, az állás már nem változott.

Az Arsenalnak persze meg voltak a lehetőségei a további gólszerzésre, ám már nem voltak igazán élesek az angol játékosok, a PSV pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy összeomoljon.

 

Sevilla – Lens 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Ocampos (9.) illetve Fulgini (24.)

Sergi Ramos a bajnoki után, a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott a Sevillában, amely villámkezdést vett a Lens ellen Lucas Ocampos korai góljával.

 

A spanyolok fölényben és valamivel veszélyesebben futballoztak a mérkőzés ezen szakaszában, azonban a Lens, szinte a semmiből egyenlíteni tudott, Angelo Fulgini védhetetlen erejú szabadrúgásgóljával, még a félidő közepén.

A fordulást követően ahogyan korábban az állás, úgy a játék képe is kiegyenlítődött, és miután az eredmény sem változott, maradt a pontosztozkodás.

A találkozó forgatókönyvéhez tartozik, hogy a végére igen feszültté vált a légkör is a pályán, amit a kiosztott 8 sárga lap is jól jelez (3-5 arányban – a szerk.).

 

A csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore