Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United korábbi menedzsere elárulta, hiba volt Cristiano Ronaldo visszahozatala

A Manchester United korábbi menedzsere a minap egy megszólalásában felidézte Cristiano Ronaldo csapathoz való visszatérését…

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

A Manchester United csapatát 2018 és 2021 között csaknem három teljes éven át irányító Ole Gunnar Solskjaer a minap a The Athletic részére adott interjúban mondta el tapasztalatait Cristiano Ronaldo manchesteri visszatéréséről:

“Ez egy olyan döntés volt, amelyet nagyon nehéz volt visszautasítani, én pedig úgy éreztem, hogy élnünk kell vele, de sajnos rosszul alakult. Akkor jó ötletnek tűnt, hiszen Cristiano még mindig a világ egyik legjobb játékosa volt és fizikálisan is rendkívül erősnek tűnt. Utólag hiba volt.”

“Ha a dolgok nem megfelelően alakulnak, akkor előfordul, hogy bizonyos játékosoknak kijön az egója. Nem mondok neveket, de egyes játékosok valójában nem voltak olyan jók, mint amilyennek gondolták magukat. Csalódott voltam, amikor egyesek azt mondták, hogy nem kívánnak játszani vagy edzeni, mert ki akarják kényszeríteni a klubtól való távozásukat” – tette hozzá a norvég szakember.

Ronaldo másfél év alatt 54 mérkőzésen 27 gólt szerzett a csapat színeiben, góljai nagy részét a 2021-2022-es idényben szerezte, amikor féltávig Solskjaer irányította a csapatot, majd Ralf Rangnick vette át a gyeplőt. A következő szezonban viszont limitált lehetőséghez jutott és az Erik ten Hag menedzserrel megromlott viszonya a távozásához vezetett.