Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Onana szerint csak az ő hibája, hogy kikapott a Manchester United a Bayern München ellen

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Manchester United 4-3-ra kikapott idegenben a Bayern München csapatától a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az első gólnál nagyot hibázott az angolok új kapusa, André Onana, viszont a mérkőzés után teljesen magára vállalta a vereséget. 

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A Manchester United kapusa, André Onana szerint cserbenhagyta a csapatot a Bayern München elleni 4-3-as Bajnokok Ligája-vereség alkalmával elkövetett hibája miatt.

Onana a mérkőzés 28. percében egy Leroy Sané-lövést juttatott a hálóba, ezzel a Bayernnek ajándékozva a vezetést. A bajorok nem sokkal később 2-0-ra elhúztak, a második gólt Serge Gnabry szerezte.

“Nagyon jól kezdtünk, de a hibám után elvesztettük a játék irányítását”

– mondta Onana a TNT Sportsnak a mérkőzés után.

“Nehéz helyzet volt számunkra, számomra különösen, mert én voltam az, aki cserbenhagyta a csapatot. A csapat jó volt. Azt hiszem, miattam nem nyertük meg ezt a meccset. Örülök a csapat munkájának. Csak tovább kell lépni, ilyen egy kapus élete. Ma nem nyertünk – ez miattam van. Nagyon jól birtokoltuk a labdát, nem sok lehetőséget alakítottak ki, és az első kapura lövésüknél én hibáztam. Ez egy kulcsfontosságú pont volt. A csapat a hiba miatt bukott el. Tanulnom kell belőle, tovább kell lépnem. Ez nem egy könnyű helyzet. Nagyon örülök a csapat visszatérésének, a végéig küzdöttünk. El kell ismernem, hogy miattam nem nyertünk. Sokat kell bizonyítanom, mert őszintén szólva, a manchesteri karrierem eleje nem olyan jó, nem olyan, amilyet szeretnék. Úgy játszani, ahogy ma játszottam, számomra ez az egyik legrosszabb meccsem. Nehéz, mert nagy ambícióink vannak, nagy klub vagyunk, és mindent meg akarunk nyerni. Ez egy nagy lehetőség volt számunkra, hogy visszavágjunk abból a helyzetből, amiben vagyunk. Nehéz időszak ez, együtt kell lennünk, tovább kell dolgoznunk, ahogy eddig, és tanulnunk kell a hibáinkból, mert ez az egyetlen dolog, amit tehetünk.”

Rasmus Hojlund nem sokkal a félidő után szerezte meg első United-gólját, majd Harry Kane az 53. percben büntetőt értékesített. Casemiro aztán kétszer is betalált a hajrában, majd a csereként beálló Mathys Tel is a másik oldalon, így a mérkőzés 4-3-ra végződött.

Onana és a United szombaton tér vissza a Premier League-be, amikor a Burnleyhez utaznak. A következő Bajnokok Ligája-mérkőzésüket október 3-án játsszák hazai pályán a Galatasaray ellen.