Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag az utolsó pillanatokban tizenegyesből mentett pontot csapatának – videóval

Az MLS szerdai játéknapján a tavalyi döntős Philadelphia Union a nála rosszabbul álló Charlotte FC otthonába látogatott…

(Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

A Philadelphia Union kétgólos hátrányból harcolt ki 2-2-es döntetlent a Charlotte FC vendégeként az MLS legutóbbi játéknapján. Az első félidőben bár mindkét csapat előtt adódtak komoly lehetőségek, egyik sem tudott betalálni, a vendégek egyszer kapufát is megzörgették. A második játékrész elején a hazaiak megszerezték a vezetést, miután egy lendületes támadás során helyzetbe kerültek, a Union védői pedig képtelenek voltak felszabadítani, így Justin Meram lőhetett a büntetőterületen belülről a kapuba. Öt perccel később Bronico jobb oldali beadását a rövid saroknál érkező Karol Swiderski csúsztatta közelről a hálóba, így már kettővel vezetett a Charlotte. A Philly azonban nem hagyta annyiban és kisvártatva Carranza elfutását követően a csereként beállt 19 éves Quinn Sullivan vitte be a szépítő gólt. A vendégek tovább igyekeztek az egyenlítésért, azonban sokáig csak kihagyott helyzetekig jutottak. A hosszabbítás perceiben az előre törő Mbaizo harcolt ki büntetőt, melyet a magabiztos ítéletvégrehajtó Gazdag Dániel ezúttal is biztos lábbal értékesített, ezzel a 97. percben egy pontot megmentett csapatának. A magyar válogatott középpályása az idényben a 13. gólját szerezte, melyből immár a tizenegyediket büntetőből.

A Union az egy ponttal maradt a keleti konferencia negyedik helyén, de továbbra is egyel kevesebb mérkőzést játszott több közvetlen vetélytársánál.

Charlotte FC – Philadelphia Union 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Meram (55.), Swiderski (61.), ill. Sullivan (70.), Gazdag (90+7. – büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore