Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból fordítva, nyolc perc alatt győzte le a Barcelona a Celta Vigót – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 6. fordulójában a Barcelona a Celta Vigót fogadta. A katalánok hamar hátrányba kerültek, amivel nem tudtak mit kezdeni egészen a hajráig, amikor mindössze nyolc perc alatt megfordította és megnyerte a mérkőzést.

 (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Hatalmas labdabirtoklási fölényben volt a Barcelona, azonban ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni, ráadásul a Celta Vigóak is megvoltak a maga helyzetei. A 18. percben Iago Aspas csapott le a védelem mögé belőtt labdára, majd lövése a léc alá tartott, de ter Stegen bravúros mozdulattal védeni tudott. Ezután, a 19. percben viszont megszerezték a vezetést a vendégek: egy szöglet után még felszabadított a Barca, de a Celta megszerezte a labdát. Koundé nem tudta szerelni de la Torrét, aki így Larsen elé pöckölte a labdát, a támadó pedig a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. A szünetre vendégvezetéssel vonultak le a csapatok. A 23. percben még Iago Aspas fordult le szépen emberéről a kapu előtt, ám lövése a jobb kapufa mellett suhant el. A Barcelonának is voltak kisebb helyzetei, de ezek elég pontatlanok voltak. A 41. percben ráadásul a másodikat is megszerezhette volna a Celta, amikor de la Torre hagyott ki egy helyzetet eyg kipattanót követően.

A második félidőben már sokkal jobban játszott a Barcelona, de így se akart jönni a gól. A 64. percben jött az első igazán nagy helyzetük, amikor Ferrán Torres érkezett a belőtt labdára és lőtt is, azonban a labda elkerülte a kapu jobb oldalát. A 76. percben ráadásul kétgólosra növelte az előnyét a Celta Vigo, amikor a csreként beállt Douvikas érkezett remek ütemben Iago Aspas beadására egy kontra végén, majd kapásból lőtt a kapuba. A 81. percben viszont beakadt az első Barca-gól, ami után nem volt megállás. Ekkor Lewandowski kapott pontos lapos passzt a tizenhatoson belül, a labdát pedig a léc alá lőtte. A 85. percben érlezett az egyenlítés, amikor Cancelo passzolt Lewandowskinak, aki a védőket megelőzve a bal alsó sarokba lőtt, ezzel duplázva. Végül a 89. perben érkezett a harmadik és egyben győztes Barca-gól, amikor Cancelo érkezett remekül Gavi labdájára a kapu torkában, amit a bal alsó sarokba juttatott.  A 94. percig egyenlíthetett volna a Celta, amikor Mingueza csinált magának helyet a kapu előterében, de messze a kapu jobb oldala mellé lőtt, így végül maradt az eredmény a lefújásra is.

Barceelona – Celta Vigo 3-2 (0-1)
Helyszín: Estadio Olímpico (Barcelona) Vezette: Mario Melero López
Gólszerzők: Lewandowski (81. 86.), Cancelo (89.) ill. Larsen (19.), Douvikas (66.)
Sárga lap: Christensen (36.), Gavi (39.) ill. Nunez (43.)
Kiállítás:ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Alonso (Yamal. 46.), Christensen (Balde, 60.), Koundé, Cancelo, de Jong (Gavi, 36.), Romeu (Araujo, 46.), Gündogan, Joao Félix, Ferrán Torres (Raphinha, 72.), Lewandowski. Vezetőedző: Xavi

Celta Vigo: Villar, Mingueza, Nunez (Rodriguez, 90+5.), Starfelt, Dominguez, Ristic, Bamba (Dotor, 90+5.), de la Torre, Beltran, Larsen (Douvikas, 76.), Aspas (Swedberg, 78.). Vezetőedző: Rafael Benitez

A 6. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Alaves – Athletic Bilbao 0-2

Szombat:
Girona – Mallorca 5-3
Osasuna – Sevilla 0-0
Barcelona – Celta Vigo 3-2
21:00 Almería – Valencia (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
14:00 Real Sociedad – Getafe (Tv: Spíler2)
16:15 Rayo Vallecano – Villarreal (Tv: Spíler2)
18:30 Real Betis – Cádiz (Tv: Spíler2)
18:30 Las Palmas – Granada
21:00 Atlético Madrid – Real Madrid (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore